19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Η Tesla παρουσίασε το ανανεωμένο Model 3. Τιμές στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το μοντέλο που εκδημοκράτισε την ηλεκτροκίνηση και έχοντας πουλήσει πάνω από 2.000.000 αυτοκίνητα, ήρθε η στιγμή για την απαραίτητη ανανέωση, ώστε να παραμείνει φρέσκο.
Μετά από μήνες δοκιμών και κατασκοπευτικών φωτογραφιών και s, η Tesla αποκάλυψε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Model 3, με το facelift του best-selling ηλεκτρικού μοντέλου παγκοσμίως να έρχεται με αισθητικές αλλαγές και μεγαλύτερη αυτονομία.

Προς το παρόν, το ανανεωμένο Model 3 είναι διαθέσιμο μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά, με τις τιμές του στην Ελλάδα να παραμένουν απαράλλαχτες, ήτοι η βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα να ξεκινά από τα 41.990 ευρώ και η Long Range έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, από τα 49.990 ευρώ, πάντα χωρίς την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ, ενώ η διάθεση του θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Προς το παρόν δε γίνεται καμία αναφορά για την έκδοση Performance.

Ξεκινώντας από τις αισθητικές αλλαγές στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, βλέπουμε ότι αυτές είναι διακριτικές και αφορούν τόσο το εμπρός, όσο και το πίσω μέρος.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες, που υπόσχονται καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, μειωμένη αντίσταση στον αέρα αλλά και λιγότερο θόρυβο που εισέρχεται στην καμπίνα, καθώς το εμπρός μέρος είναι αισθητά πιο αιχμηρό. Έτσι, ο συντελεστής οπισθέλκουσας μειώθηκε από Cd 0,23 σε Cd 0,219.

Αυτοί συμπληρώνονται με τα νέα, λεπτά LED φωτιστικά σώματα, που στο πίσω μέρος τα νέας σχεδίασης φώτα έχουν τη μορφή του γράμματος C. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες ζάντες 18 και 19 ιντσών και τα δύο νέα χρώματα, το κόκκινο (Ultra Red) και το γκρι (Stealth Grey).

Από πλευράς διαστάσεων, αυτές παραμένουν πρακτικά ίδιες, με τις αλλαγές που επέφεραν οι νέοι προφυλακτήρες να αυξάνουν το μήκος κατά σχεδόν 20 χλστ., καθώς πλέον φτάνει τα 4.720 χλστ., ενώ μειωμένο ελαφρώς είναι το ύψος του αυτοκινήτου (1.441 χλστ.), όπως επίσης και η απόσταση από το έδαφος, που πλέον ανέρχεται σε 138 χλστ. από 140 χλστ. που ήταν πριν.

Η Tesla αναφέρει ότι η βελτιωμένη αεροδυναμική έχει αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου κατά 10%, πάντα σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Η κατανάλωση της πισωκίνητης έκδοση με τις ζάντες 19 ιντσών είναι στις 13,2 kWh/100 χλμ., ενώ για την Long Range αυτή ανακοινώνεται στα 14,0 kWh/100 χλμ.
Στη βασική έκδοση, η αυτονομία του αυτοκινήτου με τους τροχούς των 18 ιντσών ανακοινώνεται πλέον στα 554 χλμ. και τις 19άρες ζάντες στα 513 χλμ., με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτ.
Ακολούθως, στη Long Range έκδοση και με τις ζάντες των 18 ιντσών η αυτονομία ανακοινώνεται στα 678 χλμ., ενώ με τις 19άρες περιορίζεται ελαφρώς στα 629 χλμ., με το sprint μέχρι τα 100 χλμ/ώρα από στάση να έρχεται σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ έχει διατηρηθεί η λιτή σχεδίαση, με τις αλλαγές αφορούν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που διατρέχει το ελαφρώς ανασχεδιασμένο ταμπλό και καταλήγει στις πόρτες.
Επιπλέον, το ανανεωμένο Model 3 διαθέτει νέο τιμόνι, το οποίο φέρει στοιχεία από το μεγαλύτερο Model S και περιλαμβάνει τα φλας, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην οθόνη, όπως ακριβώς στα μεγαλύτερα μοντέλα της Tesla.
Η κεντρική οθόνη είναι νέα, έχει διάμετρο 15,4 ίντσες, και φέρει μικρότερα bezels περιμετρικά που την κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό