21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επίσημα με Dynamic Island, κάμερα 48MP και USB-C

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού γνωρίσαμε τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, ήρθε η ώρα να περάσουμε στα πιο ταπεινά iPhone 15 και iPhone 15 Plus, για τα οποία επίσης επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των προηγούμενων εβδομάδων. Αμφότερα αναβαθμίζονται με επεξεργαστή A16 Bionic, νέο κύριο αισθητήρα κάμερας 48MP και πιο ανθεκτική κατασκευή, ενώ αποκτούν το Dynamic Island και υποδοχή USB-C, όπως και ορισμένες από τις λειτουργίες των Pro μοντέλων.

Εξοπλισμένα με οθόνες Super Retina XDR διπλάσιας φωτεινότητας σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (φτάνει έως τα 2000nits σε εξωτερικούς χώρους ) στις 6.1’’ και 6.7’’ αντίστοιχα, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα είναι διαθέσιμα σε 5 αποχρώσεις με εμποτισμένο ανθεκτικό γυαλί στο πίσω μέρος, επικάλυψη Ceramic Shield στην πρόσοψη και εργονομικό σχεδιασμό, ενώ η κατασκευή τους προσφέρει προστασία από νερό και σκόνη. Νέο χαρακτηριστικό το περίφημο Dynamic Island στο επάνω μέρος της οθόνης απ’ όπου μπορείς να βλέπεις χρήσιμες πληροφορίες και να εκτελείς διάφορες ενέργειες.

Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις αφορά τον τομέα της κάμερας, καθώς η Apple τοποθέτησε νέο κύριο αισθητήρα 48MP που παρέχει εξ ορισμού δυνατότητα λήψης σε ανάλυση 24MP, καθώς και νέο τηλεφακό με τρεις επιλογές οπτικού zoom (έως 2x) για πρώτη φορά σε iPhone με dual κάμερα. Επίσης για πρώτη φορά οι χρήστες θα μπορούν να βγάζουν πορτραίτα χωρίς να χρησιμοποιούν το ξεχωριστό Portrait mode, καθώς η κάμερα λαμβάνει αυτόματα πληροφορίες βάθους από κάθε λήψη τις οποίες μπορείς να επεξεργαστείς αργότερα μέσα από την εφαρμογή Photos επιλέγοντας και το σημείο εστίασης.

Με την τοποθέτηση του επεξεργαστή A16 Bionic, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση από τα προηγούμενα μοντέλα με νέες δυνατότητες (π.χ. κάμερα, Dynamic Island) και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Διαθέτουν και αυτά το δεύτερης γενιάς UWB chipset για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εύρεση τοποθεσίας και δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ δύο iPhone από τριπλάσια απόσταση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. 

Ακόμη, υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία Roadside Assistance via Satellite που θα ανοίξει αρχικά στις ΗΠΑ, την λειτουργία Voice Isolation για απομόνωση της φωνής όταν βρίσκεσαι σε πολύβουο περιβάλλον κατά την διάρκεια κλήσης και φυσικά έρχονται με υποδοχή USB-C που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να φορτίσεις με το ίδιο καλώδιο άλλες συμβατές συσκευές της εταιρείας (π.χ. AirPods Pro 2nd Gen).

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα είναι διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 με τιμή εκκίνησης τα $799 (128GB) και $899 (128GB) αντίστοιχα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό