19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσημα με τιτάνιο, A17 Pro, USB-C και πανίσχυρο σύστημα κάμερας

Ειδήσεις Ελλάδα

Χορταστικό το Apple Event που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, με την Apple να επιβεβαιώνει την πλειοψηφία των πληροφοριών που διέρρευσαν για τα νέα προϊόντα της τις προηγούμενες εβδομάδες.

Θα ξεκινήσουμε από την ανάποδη, δηλαδή με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, αμφότερα με ελαφρύτερη και ανθεκτικότερη κατασκευή από τιτάνιο, νέο Action Button, νέο επεξεργαστή A17 Pro και σημαντικά αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τιτάνιο που απαντάται στην κατασκευή διαστημικών σκαφών σε συνδυασμό με το ανθεκτικότερο γυαλί της βιομηχανίας και την Ceramic Shield για την προστασία της οθόνης Super Retina XDR με τεχνολογίες Always-On και ProMotion (6.1’’ και 6.7’’ αντίστοιχα για τα Pro και Pro Max). Επίσης, τονίζει ότι το νέο αλουμινένιο περίγραμμα επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση του γυαλιού στο πίσω μέρος σε περίπτωση ζημιάς.

Νέο χαρακτηριστικό το Action Button που αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης των προηγούμενων μοντέλων και προσφέρει στον χρήστη επιλογές για άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες της συσκευής (π.χ. κάμερα, Voice Memos, Focus Modes, Translate, Magnifier, Shortcuts). Επίσης, αμφότερα διαθέτουν υποδοχή USB-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως 10Gbps, αλλά και για φόρτιση άλλων συσκευών όπως τα AirPods ή τα Apple Watch απευθείας από το iPhone μέσω του ίδιου καλωδίου.

Άλλη νέα προσθήκη είναι το δεύτερης γενιάς UWB chip (Ultra Wide Band) που επιτρέπει την επικοινωνία δύο iPhone από τριπλάσια απόσταση σε σύγκριση με το προηγούμενο και ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για εντοπισμό ακριβείας της τοποθεσίας των φίλων σου μέσω του Find My. Ακόμη, διαθέτουν Wi-Fi 6E κεραία για 2x μεγαλύτερη ταχύτητα, υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία Voice Isolation που απομονώνει την φωνή του χρήστη όταν βρίσκεται σε πολύβουο περιβάλλον, αλλά και το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2.

Σχετικά με τις λειτουργίες ασφαλείας, δίπλα στα Emergency SOS via Satellite (σ.σ. επεκτείνεται σε ακόμα δύο χώρες) και Crash Detection προστίθεται και η λειτουργία Roadside Assistance via Satellite. Η αρχή θα γίνει από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με το δίκτυο οδικής βοήθειας AAA που θα μπορεί να ειδοποιήσει ο χρήστης σε περίπτωση προβλήματος με το όχημα του αν βρίσκεται σε περιοχή χωρίς πρόσβαση σε δίκτυα WiFi ή τηλεπικοινωνιών γενικότερα.

Σε ό,τι αφορά τον επεξεργαστή A17 Pro, είναι το πρώτο SoC κατασκευασμένο σε κλίμακα 3nm και σύμφωνα με την Apple έχει γίνει ο μεγαλύτερος επανασχεδιασμός της GPU στην ιστορία της εταιρείας. Η νέα CPU προσφέρει έως 10% μεγαλύτερη απόδοση, η Neural Engine είναι κατά 2 φορές ταχύτερη, ενώ ο 6-core σχεδιασμός της νέας GPU προσφέρει έως 20% μεγαλύτερη ταχύτητα και υπόσχεται gaming επιπέδου παιχνιδοκονσόλας! Δεν είναι τυχαίο ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι native εκδόσεις των Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remastered, Death Stranding και Assassin’s Creed Mirage για πρώτη φορά σε iPhone. Επίσης, χάριν στο νέο USB Controller υποστηρίζεται η δυνατότητα εξαγωγής ανάλυσης 4K / 60fps HDR.

Σημαντικές οι αναβαθμίσεις και στον τομέα της κάμερας, με την Apple να χαρακτηρίζει τα συστήματα των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max ως ισοδύναμα 7 επαγγελματικών φακών. Ο νέος κύριος αισθητήρας 48MP έχει κατασκευαστεί ειδικά για τα δύο νέα μοντέλα και προσφέρει εξ ορισμού λήψεις στα 24MP, αλλά και την επιλογή να παίζεις μεταξύ των τριών δημοφιλών φακών 24mm, 28mm και 35mm. Εκτός από το 48MP ProRAW, η νέα κύρια κάμερα υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών 48MP HEIF σε τετραπλάσια ανάλυση!

Το iPhone 15 Pro διαθέτει νέο τηλεφακό για 3x οπτικό zoom, ενώ στο iPhone 15 Pro Max έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά τηλεφακός για έως 5x οπτικό zoom (120mm) ιδανικός για λήψεις από macro έως μεγάλες αποστάσεις. Την καθαρότητα της εικόνας την εγγυάται το νέο σύστημα σταθεροποίησης που συνδυάζει αισθητήρα αυτόματης εστίασης 3D και OIS που κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και πραγματοποιεί έως 10.000 μικροκινήσεις το δευτερόλεπτο!

Επιπλέον, η Apple παρουσιάζει και το νέο Portrait mode που μπαίνει στην εξίσωση ακόμη και αν δεν το έχεις επιλέξει. Η κάμερα των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max λαμβάνει αυτόματα πληροφορίες βάθους πεδίου από το κάδρο σου και μπορείς να μετατρέψεις τις λήψεις σε πορτραίτα αργότερα μέσα από την εφαρμογή Photos, επιλέγοντας και σε ποιο σημείο θα γίνει η εστίαση.

Τέλος, αργότερα μέσα στη χρονιά θα προστεθεί η δυνατότητα λήψης χωρικών s (Spatial Videos) με την κάμερα των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max για να βιώνεις ξανά ζωντανά τις στιγμές σου με την βοήθεια του Apple Vision Pro.

Τα νέα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 με τιμή εκκίνησης τα $999 (128GB) για το πρώτο και τα $1199 (256GB) για το δεύτερο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό