23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επίθεση σε Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει συμβουλή να είναι σε επιφυλακή – Διαδηλώσεις στον αραβικό κόσμο – Κάλεσμα και στην Δυτική Όχθη από την οργάνωση
 

Ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο νοσηλεύεται μετά από επίθεση που δέχθηκε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η κατάσταση του διπλωμάτη – ο οποίος πιθανότατα μαχαιρώθηκε – είναι σταθερή, σύμφωνα με το Times of Israel.

Israeli diplomat stabbed in full public view on the streets of Beijing, China.

The call for Global Day of Jihad by Hamas wasn’t an empty threat. Stay Safe#PrayForIndia #GodMorningFriday #BoycottIndoPakMatch #IsraelFightsBack #BrandedFeatures   📷 #SamBahadurTeaser #JayShah pic.twitter.com/rrPtAwvfOH

— आदित्य हिन्दू (@adityayada12416) October 13, 2023

Η επίθεση στον Ισραηλινό διπλωμάτη έγινε σε δρόμο του Πεκίνου μακριά από την πρεσβεία. Το κίνητρο της επίθεσης, που δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία αλλά σε εξωτερικό χώρο, διερευνάται. Ωστόσο, ήδη συνδέεται με την κήρυξη της σημερινής ημέρας από τη Χαμάς, ως «Ημέρα οργής».

Israeli diplomat attacked in Beijing street https://t.co/046pgpeMUi#israel #beijing #attack #diplomacy

— South China Morning Post (@SCMPNews) October 13, 2023

Η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε “βαθειά απογοήτευση” για το γεγονός. 

“Το Ισραήλ εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευσή του για τις κινεζικές ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στον (ισραηλινό) νότο, στις οποίες δεν υπήρχε σαφής και απερίφραστη καταδίκη της τρομερής σφαγής που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά αθώων πολιτών και της απαγωγής δεκάδων από αυτούς στην Γάζα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Παγκόσμια ανησυχία για την «Ημέρα οργής» της Χαμάς

Η επίθεση στον Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο συνδέεται με την κήρυξη της σημερινής ημέρας από τη Χαμάς, ως «Ημέρα οργής», το τυπικό κάλεσμα της οργάνωσης σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων μετά την πρωινή προσευχή της Παρασκευής, στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. 

There are growing security concerns across the world after the former leader of Hamas (2004-2017), Khaled Mashal, issued a call for a global day of rage on Friday.

He wants ppl to take to the streets to send a warning to the “Zionists & Americans”

He calls it “Al-Aqsa Friday” pic.twitter.com/W0KNintwvq

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 12, 2023

Μάλιστα ο ηγέτης της οργάνωσης καλεί τους οπαδούς της Χαμάς στην Δυτική Όχθη να διαδηλώσουν σήμερα στο τέμενος Αλ Άκσα «για να στείλουν μήνυμα στους σιωνιστές και τους συμμάχους τους στις ΗΠΑ». 

BREAKING:

Hamas issues statement, calling on everyone in the West Bank to show up at the Al-Aqsa Mosque today for the Global Day of Rage pic.twitter.com/WFPPR5beln

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 13, 2023

🔴 Report: Hundreds of Jordanians are marching towards the border fence with Israel as part of the call from Hamas for a ‘Day of Rage’

Jordan had said on Thursday that it would not allow protests on their border with Israel pic.twitter.com/CFt1FLd1yH

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) October 13, 2023

Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει συμβουλή να είναι σε επιφυλακή μετά από αυτό. 

Φοιτητές στο UCLA (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια) συμμετέχουν στο κάλεσμα της Χαμάς για διαμαρτυρία κατά των Εβραίων σήμερα και διαδηλώνουν φωνάζοντας «ιντιφάντα». 

Students at UCLA are screaming “intifada” calling for violence against Jews today after terrorist org Hamas called for a “day of rage” and “jihad” against Jew

Jewish students should not have to live with thispic.twitter.com/JSbXDkFB5u

— Emily Schrader – אמילי שריידר امیلی شریدر (@emilykschrader) October 13, 2023

Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσαν κοινή δήλωση το βράδυ της Πέμπτης, καλώντας όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα, Παρασκευή (ιερή ημέρα αργίας για τους Μοσυουλμάνους), μετά την έκκληση της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην «Ημέρα Οργής».

Κατά συνέπεια,  πιθανότατα θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε διάφορες χώρες, που θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες, με πιθανούς στόχους Ισραηλινών και Εβραίων.

IRAQ – Baghdad. Hamas leaders called for Friday to be a worldwide day of rage.

There’s a lot of rage in Iraq.

pic.twitter.com/EMYU1CKDc5

— Elander & the News (@ElanderNews) October 13, 2023

Οι Ισραηλινοί στο εξωτερικό πήραν οδηγία να «δείξουν εγρήγορση, να μείνουν μακριά από διαδηλώσεις και διαδηλώσεις και, αν είναι δυνατόν, να λαμβάνουν ενημερώσεις από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας για πιθανές διαδηλώσεις και περιστατικά αναταραχής γύρω τους».

Χαμάς: 13 όμηροι – ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι – σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Γάζας.

Συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα. Η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε ότι χτύπησε 750 στρατιωτικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν πως τις τελευταίες 24 ώρες 13 όμηροι – ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι – σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Γάζας.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έξι από τους ομήρους σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια περιφέρεια και άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους σε πλήγματα σε τρεις τοποθεσίες στην περιφέρεια της Γάζας.

Στην αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η Χαμάς αιχμαλώτισε περίπου 200 ανθρώπους . 

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι μέχρι στιγμής έχει ειδοποιήσει τις οικογένειες 97 Ισραηλινών ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται όμηροι από την Χαμάς.

Η οργάνωση απειλεί να σκοτώσει ομήρους αν το Ισραήλ βομβαρδίσει χωρίς προειδοποίηση σπίτια αμάχων στη Γάζα.  

Η Γαλλία απαγόρευσε τις φιλοπαλαιστινικές διαδηλώσεις 

Χθες Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν απαγόρευσε τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις αναφέροντας ότι τέτοιες συγκεντρώσεις πιθανότατα θα διαταράξουν τη δημόσια τάξη. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό