21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Επίθεση με μολότοφ στο Τουρκικό Προξενείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (28/2) στο Τουρκικό Προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν μπροστά στο Τουρκικό Προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φωτ.: GRTimes

Οι άγνωστοι κατέβηκαν από την οδό Αποστόλου Παύλου και πέταξαν μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να απαντήσουν με κροτίδες κρότου-λάμψης και χημικά.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με την ΕΛΑΣ να έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Φωτ.: GRTimes

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τον ΟΣΕ, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη (28/2), επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των πορειών για τη «μαύρη επέτειο» των Τεμπών, με ομάδες αγνώστων να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν ανάμεσα σε διαδηλωτές, βγήκαν από το σώμα της πορείας και τη στιγμή που έφτασαν έξω από τον ΟΣΕ, πέταξαν μπογιές, πέτρες και δεκάδες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών. Αμέσως μετά, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Εγνατία και στον Βαρδάρη.

Χιλιάδες διαδηλωτές, εργατικά σωματεία, φοιτητές, μαθητές, νέες, νέοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Η πορεία ξεκίνησε από την Εγνατία στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου και έχει φτάσει στον ΟΣΕ.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό