16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επέστρεψε φουριόζος ο Γκάρι, πάτησε το γκάζι ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκάρι Ροντρίγκες επέστρεψε ανανεωμένος από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πέτυχε δύο τέρματα με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν ο Γιαν Εμβιλά και ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, σκοράροντας στα 52 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς με τον Ματιέ Βαλμπουενά και στα 3′:33” με τον Γκάρι Ροντρίγκες κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του. Ο Παναιτωλικός με 2-0 στην πλάτη από πολύ νωρίς είχε μπροστά του μεγάλη ανηφόρα την οποία επιδίωξε να ανεβεί μειώνοντας το σκορ με τον Τζόναθαν Μόρσεϊ και έχοντας καλή στιγμή με τον Νίκο Καρέλη στο β´ ημίχρονο.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι από πλευράς απόδοσης σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια, πέτυχαν τρίτο τέρμα πάλι με τον Ροντρίγκες και έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Οι Πειραιώτες ήταν ορμητικοί και ορθολογικοί στο παιχνίδι τους, πλαγιοκόπησαν την άμυνα του Παναιτωλικού, έβγαλαν ενέργεια, ένταση και μαχητικότητα και, γενικά, είχαν πολύ καλή απόδοση σε αρκετά διαστήματα του ματς.

Τα θετικά στοιχεία κόντρα στον Παναιτωλικό

Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπία στην δημιουργία του παιχνιδιού του, καθώς απείλησε και από τα πλάγια και από τον άξονα. Αυτό συνέβη, διότι ο Λαλά με τον Ροντρίγκες δεξιά είχαν καλή συνεργασία στο πρώτο 30λεπτο, όπως και στη συνέχεια ο Ανδρούτσος με τον Αφρικανό εξτρέμ. Επίσης, στην αρχή λειτούργησαν καλά και ο Ρέαμπτσιουκ με τον Βαλμπουενά στην αριστερή πλευρά, ενώ ο τελευταίος λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Επιπλέον, ο Εμβιλά κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, προσφέροντας λύσεις, τόσο στην ανάπτυξη με την οργάνωση του αγώνα από πίσω όσο και ανασταλτικά με τα τρεξίματα και τα αποτελεσματικά μαρκαρίσματά του. Ο Γάλλος είχε καλή συνεργασία με τον Μπουχαλάκη, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά που ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, φάνηκε στο δεύτερο 45λεπτο να του βγαίνει η κόπωση των τελευταίων εβδομάδων.

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους ήταν ότι επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα, πως είχαν σε καλή βραδιά πάλι τον Βατσλίκ που είχε δύο τρεις καίριες αποκρούσεις, ότι ο Μανωλάς αρχίζει και αποκτά ρυθμό και πως η εξέλιξη του αγώνα επέστρεψε προς το τέλος να κάνει το ντεμπούτο του ο Φαντιγκά και να παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα (γιατί έχει αγωνιστεί στο Κύπελλο) ο Κίτσος.

Υπήρξαν πράγματα που χρίζουν διόρθωσης

Όπως και το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ροτέισον ενόψει του κυριακάτικου εκτός έδρας παιχνιδιού απέναντι στον Ιωνικό, χωρίς αυτό να επηρεάσει το αποτέλεσμα ή την εικόνα της πειραϊκής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς χρησιμοποίησε τους Λαλά, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί αντί των Ανδρούτσου, Μπα, Μ. Καμαρά, Μασούρα και Τικίνιο. Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχε τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιες ανάσες στον Βαλμπουενά και στον Ελ Αραμπί, τους οποίους αντικατέστησε στο 62ο λεπτό με τους Μασούρα και Τικίνιο.

Υπήρξαν πάντως και πράγματα που χρίζουν διόρθωσης, όπως το ότι ο Βέργος βρέθηκε δύο φορές μόνος στην καρδιά της ερυθρόλευκης περιοχής στο α´ ημίχρονο και τη μία είχε κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ (8′) και την άλλη είχε κεφαλιά που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Τσέχος τερματοφύλακας (2′) διώχνοντας σε κόρνερ. Παράλληλα, στο β´ ημίχρονο, ο Καρέλης (που πήρε τη θέση του Βέργου) βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή απέναντι στον Βατσλίκ (66´), άσχετα αν δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να πλασάρει.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει σύστημα (από το 3-5-2 στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ και το 4-3-3 στο δεύτερο κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, σε 4-2-3-1 εναντίον του Παναιτωλικού) και ο Ολυμπιακός παρουσίασε σαφώς βελτιωμένη εικόνα αγωνιστικά. Και αυτό διότι λειτούργησαν καλά και ο άξονας (Εμβιλά-Μπουχαλάκης) και οι παίκτες στα πλάγια της επίθεσης οι οποίοι σκόραραν (Βαλμπουενά-Ροντρίγκες) και η πίεση που άσκησε ψηλά ο Αγκιμπού Καμαρά.

Πλέον, ο Πορτογάλος προπονητής είναι έτοιμος να βάλει και άλλους παίκτες στο ροτέισον, διότι πέρα από τον Φαντιγκά και τον Κίτσο, υπάρχουν ο Κανέ που ήταν στον πάγκο κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Καρβάλιο που έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα απέναντι στην Ξάνθη, ο Κεϊτά και ο Νταμπό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό