30 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Επέστρεψε στην Premier League η Σαουθάμπτον

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άνταμ Άρμστρονγκ, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, η Σαουθάμπτον επικράτησε της Λιντς στο «Wembley» με 1-0. Με την νίκη αυτή οι «άγιοι» πήραν το τελευταίο εισιτήριο ανόδου που οδηγεί στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Οι δύο αντίπαλοι αφότου τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 της κανονικής διάρκειας, στην Championship, πίσω από τις Λέστερ και Ίπσουιτς, αγωνίστηκαν στην διαδικασία των play offs. Το διακύβευμα μια θέση στα σαλόνια της Premier League. Μετά από τις προκρίσεις απέναντι στην Νοριτς η Λιντς και επί της Γουέστ Μπρομ η Σαουθάμπτον βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό της διαδικασίας αυτής.

Η «μάχη» του «Wembley» είχε πολύ πάθος και ένταση με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα. Σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι τις ισορροπίες «έσπασε» ο Άνταμ Άρμστρονγκ. Ο Άγγλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ασσίστ του συμπαίκτη του Γούλιαμ Σμολμπόουν νικώντας τον τερματοφύλακα της Λιντς, Ιλάν Μεσλιέρ, για να γράψει το 1-0. Παρόλες τις προσπάθειες των τυπικά γηπεδούχων το σκορ έμεινε ίδιο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζον Μπρουκς.

Με τον τρόπο αυτό η Σαουθάμπτον επιστρέφει στην Premier League μετά από μόλις ένα έτος απουσίας. Ενώ για την Λιντς αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος χαμένος τελικός play offs.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Γκρέι, Ρόντον, Αμπαντού, Φίρπο (83′ Τζόσεφ), Καμαρά (73′ Ρόμπερτς), Γκρούεφ, Νιόντο (66’Τζέιμς), Ρούτερ, Σάμερβιλ (74′ Άντονι), ΠιρόεΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στίβενς, Αρίμπο, Ντάουνς, Σμόλμπον, Μπρουκς (35’Εντόζι (83′ Μάνινγκ), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (70′ Άνταμς)

Δημήτρης Καραγιάννης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό