20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Επέμβαση των ΜΑΤ και ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (19/2), προτού καν ξημερώσει, στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στη Νομική σχολή που τελεί υπό κατάληψη, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις 05:30 το πρωί οι αστυνομικοί μπήκαν συντεταγμένα μέσα στους χώρους της σχολής με στόχο να απομακρύνουν τους καταληψίες, ώστε να προχωρήσει κανονικά η Εξεταστική των φοιτητών

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, τα πράγματα είναι ήρεμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο κτίριο και πραγματοποιούν ελέγχους στις αίθουσες, χωρίς να υπάρξει ένταση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου δεν εντοπίστηκε κανένα άτομο, σύμφωνα με το thestival.gr.

Σημειώνεται πως και έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο Κοσμήτορας της σχολής Παναγιώτης Γκλαβίνης έστειλε mail κάνοντας έκκληση προς τους φοιτητές της Νομικής Σχολής να διακόψουν την κατάληψη και να διασώσουν την εξεταστική.

Ο κ. Γκλαβίνης στο μήνυμά του υποστηρίζει ότι συνεχίζοντας την κατάληψη οι φοιτητές «πυροβολούν τα πόδια τους» και σημειώνει ότι αλλεπάλληλες απώλειες εξαμήνων και εξεταστικών θα κάνουν το πτυχίο της Σχολής να μην έχει καμία αξία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό