20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εξουσία, χρήματα και… ερωτικά τρίγωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί στα Grand Prix της Formula 1, η χρονιά του 2024 να ξεκίνησε σχεδόν βαρετά (με κυριαρχία της Red Bull Racing), όμως παρασκηνιακά και εκτός πίστας έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος.

Αλήθεια τι συμβαίνει στο μικρόκοσμο της F1; Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει γίνει κάτι σαν το σενάριο της (παλαιάς) τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία». Τεράστια ποσά από χρήματα (μεταγραφών) αλλάζουν χέρια και πολλαπλασιάζονται, το ενδιαφέρον κρύβεται στο παρασκήνιο (και λίγο στην πίστα), όπου κυριαρχούν παιχνίδια εξουσίας, απειλές και… ερωτικά τρίγωνα.

Τι έγινε με τον πρόεδρο της FIA;

Ο 62χρονος πρόεδρος της FIA, (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem, κατηγορείται, πως προσπάθησε να αποκλείσει μία διοργάνωση από το ημερολόγιο των αγώνων (Las Vegas Grand Prix και να αλλοιώσει ένα αποτέλεσμα σε έναν άλλο αγώνα.

Photo: Reuters

Όσοι αφορά το γιατί έγινε αυτό, οι πληροφορίες λένε πώς ο Sultan Ben Sulayem θέλησε να αγοράσει την Formula 1 από τους Αμερικανούς επιχειρηματίες οι οποίοι την διαχειρίζονται, για λογαριασμό του Κατάρ. Εκείνοι του αρνήθηκαν και αυτός πείσμωσε και προσπάθησε να μειώσει την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Αυτοί (άσσοι στο παρασκήνιο και τον κόσμο του) γύρισαν το παιχνίδι εναντίον του, αποκαλύπτοντας τις κινήσεις του.

Υπόθεση Christian Horner(gate)

Λίγο πριν το Grand Prix του Μπαχρέιν, έγινε μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, από τον επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Formula 1, Christian Horner προς την βοηθό του Jenna Fryer.

Photo: Reuters

Ο Horner φτάνει κοντά στην απόλυση την οποία ζητά έντονα ο πατέρας του Max Verstappen, Jos, λέγοντας πως αν δεν φύγει από την Red Bull o Horner, ο Max, θα πάει στην Mercedes. O Horner αθωώνεται και αποκαλύπτεται τι έχει συμβεί.Με το θάνατο του Dietrich Mateschitz CEO και συνιδρυτή της Red Bull τον Οκτώβριο του 2022, χάθηκε η αρμονική ισορροπία μεταξύ του Ταϊλανδέζικου και Αυστριακού κομματιού της εταιρίας. Μάλιστα το ένα από τα δύο κομμάτια δεν θέλει το αθλητικό τμήμα της εταιρίας.

Ο Βρετανός βλέποντας πως η Red Bull θέλει να απομακρυνθεί από τις αθλητικές δραστηριότητες σκέφτεται, χωρίς να το πει σε κανένα, να αγοράσει το κομμάτι της Formula 1. Οι φήμες (αλλά και οι ισολογισμοί) λένε πως η ομάδα είναι από τις λίγες κερδοφόρες της F1 αλλά και του ομίλου Red Bull. Μάλιστα είχαν γίνει ακόμη και συζητήσεις για την προσπάθεια του Horner να απομακρύνει τον Helmut Marko, στενό φίλο του εκλιπόντα Mateschitz, από την F1.

Photo: Reuters

Εδώ έθεσε βέτο ο Max Verstappen, ο οποίος οφείλει μεγάλο μέρος της καριέρας του στην F1 στον Helmut Markο.Σύμφωνα με πληροφορίες του FormulaPassion.it η ομάδα «έσπασε» στα δύο, με τον Horner από τη μία πλευρά και την Αυστριακή ηγεσία από την άλλη. Μάλιστα λένε πως από το 2023 ο Horner προσέγγισε την οικογένεια Yoohya (οι Ταϊλανδοί συνιδρυτές της Red Bull) με στόχο την απόκτηση, όλης ή μέρος, της ομάδας της Formula 1. Αυτή η κίνηση, έπιασε τους Αυστριακούς απροετοίμαστους και οδήγησε σε ρήξη μεταξύ του Horner και του αρχηγείου στο Fuschl.

Το ερωτικό τρίγωνο

Αν νόμιζες ότι τα είχες ακούσει/διαβάσει όλα, μάλλον έκανες λάθος. Σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα Marca, αυτό που κάνει το κλίμα μέσα στην ομάδα της Red Bull ανυπόφορο δεν είναι μόνο ο πόλεμος εξουσίας στους διαδρόμους του Milton Keynes, αλλά και μια.. γυναίκα με την οποία είχαν σχέση ο Christian Horner και ο… Jos Verstappen (πατέρας του Max).

Photo: Reuters

Οι δύο, σύμφωνα πάντα με την «Marca» είχαν παράλληλη σχέση (εν αγνοία τους) με την Jenna Fryer, πρώην personal assistant του Horner που ξεκίνησε την… καταιγίδα με τη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Jos Verstappen (που έχει πέντε παιδιά από τρεις διαφορετικές συζύγους) μάλλον ένοιωσε προδομένος που βρέθηκε σε ένα τρίγωνο με τον Horner, και για τον λόγο αυτό θέλει να τον διώξει. Ιδιαίτερα τώρα, που ο Βρετανός προσπαθεί να αποκτήσει όλο και περισσότερη δύναμη στη Red Bull.Μόλις τελειώσουν όλα αυτά το Netflix και τα άλλα τηλεοπτικά δίκτια (Disney, HBO) θα αποκτήσουν πολλά θέματα/θεάματα να προβάλλουν για μία χρονιά η οποία δεν προβλέπεται έντονη αγωνιστικά (αν και ακόμα είναι νωρίς).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό