23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής ομάδας για απάτες με το πρόσχημα σύναψης ερωτικού δεσμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρουσιάζονταν ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, και μέσω πλατφόρμας προσέγγιζαν άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων

Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι ότι, είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και 35.000 ευρώ την φορά, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους.

Την δράση της εγκληματικής ομάδας που δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, σταμάτησαν οι αστυνομικοί του  Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση 9 κατηγορουμένων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία από τη σταχυολόγηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό