20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο έδωσε ο Κασιδιάρης μετά τις καταγγελίες Στίγκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μετά από δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του περί Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε», ώστε να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις δόθηκαν μέσα από το κατάστημα κράτησης Δομοκού, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Στις εξηγήσεις του ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε πως δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει προσχηματικό κόμμα.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών ήταν δημόσια και ξεκάθαρη και πως δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Πλέον ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανωμοτί καταθέσεων των συνολικά 11 υπόπτων βουλευτών -νυν και πρώην- του κόμματος των Σπαρτιατών και αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου γύρω από την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

Η εισαγγελική απόφαση αναμένεται με ενδιαφέρον με δεδομένο ότι για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί η απόφαση και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για τη νομιμότητα συμμετοχής του στις εκλογές καθώς ήδη έχουν εκδικαστεί οι σχετικές προσφυγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται πιθανότατα ως τον Ιούνιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό