19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εξερράγη όχημα στην γέφυρα Ρέινμποου- Δύο νεκροί

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο κλείσιμο της γέφυρας Ρέινμποου στους καταρράκτες του Νιαγάρα, με την οποία συνδέονται οι ΗΠΑ με τον Καναδά, προχώρησαν οι αρχές. Ειδικότερα, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εξαιτίας ενός έκρηξης που σημειώθηκε σε όχημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο, αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από απρόσεκτο οδηγό. Νωρίτερα, το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνούσε την έκρηξη ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε και ο Λευκός Οίκος, καθώς και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

🚨Big Explosion Just Occured at Niagara Falls On US-Canada Border At Rainbow Bridge

ALL FOUR international border crossings between the United States and Canada in Western New York are now closed.

Apparently, a vehicle containing an unknown number of people and contents… pic.twitter.com/CDKK9t0Hc5

— UltraMJTruth (@MJTruthUltra) November 22, 2023

Πλάνα από το σημείο δείχνουν καπνό και ζημιές στον σταθμό ελέγχου από τον οποίο περνούν οι οδηγοί όταν εισέρχονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα όχημα της πυροσβεστικής και πολλά περιπολικά.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

REUTERS/Tara Walton

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αυτής της καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Ρέινμποου. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προς το παρόν η ανάμιξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό