18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξαντλούμε κάθε επιλογή για να τους φέρουμε σπίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμί Νετανιάχου δήλωσε σε εκπροσώπους οικογενειών των ομήρων της Χαμάς ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τους φέρει σπίτι».

Σε συνάντηση με εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε: «Αυτή η προσπάθεια να τους φέρουμε σπίτι όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Θα εφαρμόσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή επιλογή για να τους φέρουμε σπίτι».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ, συμμετείχε επίσης η σύζυγος του πρωθυπουργού, Σάρα Νετανιάχου, μεταξύ άλλων.

«Η απελευθέρωση των ομήρων είναι αναπόσπαστο μέρος των στόχων της επιχείρησης. Δεν είναι μόνο ρητορική», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

«Μια προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πώς διεξάγεται και σε ποιο εύρος» ανέφερε.

Οικογένειες ομήρων σε Νετανιάχου: Να υπάρξει συμφωνία για όλους

Μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου, οι οικογένειες των ομήρων δήλωσαν ότι «του καταστήσαμε σαφές πως πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για όλους και ότι θα πρέπει να λάβει ευρεία εθνική υποστήριξη».

Υπενθυμίζεται ότι οι οικογένειες ζητούσαν επίμονα από τον πρωθυπουργό και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, καθώς ο στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις στη Γάζα.

Την Παρασκευή, οι οικογένειες των ομήρων και των αγνοουμένων ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τα βήματα διαμαρτυρίας τους εάν δεν υπάρξει συνάντηση με τους κ.κ.. Νετανιάχου και Γκάλαντ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό