16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εξαντλεί τις πιθανότητες για Νιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανοικτή γραμμή του Παναθηναϊκού ενόψει Γενάρη με την πλευρά του Σεχ Νιάς, οι νέες συζητήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες και το όπλο των Πράσινων για να πάρουν τον παίκτη με την πλευρά τους.

Για τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Σεχ Νιάς, που ξαναήρθε στον “αφρό” μέσα στον Νοέμβριο, δεν βγήκε ποτέ εκτός… κάδρου ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Παρέμενε σταθερά στο ραντάρ, παρόλο που εδώ και λίγες εβδομάδες δεν υπήρχαν τρανταχτές εξελίξεις γύρω από το μέλλον του 21χρονου πολυσύνθετου μεσοαμυντικού, ο οποίος έχει πάρει το “πράσινο φως” από τη Λιλ για να αποχωρήσει.

Το πρώτο σημαντικό νέο της υπόθεσης είναι πως ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να διατηρεί ανοικτή γραμμή με την πλευρά του Νιάς. Κι απ’ τη στιγμή που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δώσει το “ΟΚ” εδώ και καιρό για την περίπτωσή του, οι Πράσινοι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για να αποκτήσουν εκ νέου (αλλά για μόνιμα αυτή τη φορά) τον Σενεγαλέζο, ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις στο β’ μισό της περσινής σεζόν ως δανεικός από τους “λιλουά”.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/12), ο Νιας ανέβασε μία σειρά από stories στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram από την προπόνηση των πρωταθλητών Γαλλίας, την τελευταία στο “Domaine de Luchin” για το 2021, καθότι την Τετάρτη (22/12) ακολουθεί το ματς με την Μπορντό για τη 19η αγωνιστική της Ligue 1 κι αμέσως μετά όλο το γκρουπ θα πάρει άδεια δέκα ημερών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (το πρωτάθλημα αρχίζει εκ νέου στις 07/01). Μικρά stories που έμοιαζαν με… αποχαιρετιστήρια μηνύματα, καθώς σε λίγες ημέρες αναμένεται να φύγει από τους “λιλουά”, στους οποίους ανήκει από το 2016 και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκεται εκεί στην επανέναρξη ων προπονήσεων.

Οι άλλοι μνηστήρες

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό για τον Νιας από ομάδες του Βελγίου (Άντερλεχτ), της Γαλλίας (Μπρεστ) και της Αγγλίας (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει απ’ την πλευρά των “πράσινων” νέος κύκλος συζητήσεων με την πλευρά του παίκτη προκειμένου να διακρίνουν τις προθέσεις του και να τον πείσουν για το πρότζεκτ του “τριφυλλιού”.

Διότι αυτό επί της ουσίας είναι και το κλειδί στην όλη διαδικασία, καθότι αν οι “πράσινοι” καταφέρουν να τα βρουν και να συμφωνήσουν με τον Νιας (προλαβαίνοντας τους υπόλοιπους συλλόγους που ενδιαφέρονται), θα μπορέσουν στη συνέχεια να πιέσουν πολύ περισσότερο στη διαπραγμάτευση με τη Λιλ για την παραχώρησή του. Ρίχνοντας στο τραπέζι των συζητήσεων είτε χρήματα συν ποσοστό μεταπώλησης είτε δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς, αλλά σε οικονομικά δεδομένα που θα είναι σε θέση να αντέξει ο προϋπολογισμός του Παναθηναϊκού.

Το μεγάλο “όπλο” για τον Παναθηναϊκό είναι η περσινή παρουσία του Νιας στην Ελλάδα, όπου έκανε επί της ουσίας τα πρώτα σταθερά βήματά του σε επαγγελματικό επίπεδο, παίζοντας σερί αγώνες κι όντας σημαντικός σε πλάνο αξιοποίησης και σε ρόλο. Κι αυτό είναι το πιο ισχυρό δέλεαρ για τον 21χρονο μεσοαμυντικό προκειμένου να επιλέξει να πάει σ’ ένα περιβάλλον που ήδη ξέρει καλά και γνωρίζει ότι τον εμπιστεύονται, μετά από μία τριετία (όταν δηλαδή υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο) με ελάχιστα περιθώρια εξέλιξης στη Λιλ.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα δεν θα τραβήξει πολύ κι όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όταν οριστικοποιηθεί από την πλευρά του παίκτη το που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, προκειμένου να μετακομίσει στη νέα ομάδα του από τις αρχές του 2022 και να μην χάνει άλλο χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη τις κινήσεις του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πλέον περιμένει να μπει η όλη κουβέντα στο επόμενο στάδιο, έχοντας πάντα ανοικτό το δίαυλο με την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό