23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον αγνοούμενο που παρέσυρε ο χείμαρρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (15.1.2024), ενώ μέσα σε αυτόν ήταν μαζί του καιη σύντροφός του του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή χθες Τρίτη το πρωί.

Δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα, συνεχίζουν τις έρευνες στο ποτάμι για τον αγνοούμενο οδηγό καθώς σε αυτό φαίνεται να κατέληξε το αυτοκίνητο μετά την παράσυρση τους από τον χείμαρρο, την ώρα που το ζευγάρι προσπαθούσε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού. Ωστόσο, οι ελπίδες εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες.

Οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ, αλλά και των πυροσβεστών, εστιάζουν πλέον στον χείμαρρο της Κόβιτσας, όπου η στάθμη των υδάτων έχει υποχώρησε, καθώς και προς την περιοχή του ποταμού Αλφειού, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρασύρθηκε το αυτοκίνητο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ ήταν αυτοί που ερεύνησαν τα νερά του ποταμού και βρήκαν το αυτοκίνητο. Όταν το μηχάνημα έργου το ανέσυρε στην όχθη, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από τον οδηγό. Περίπου 300 μέτρα μακριά, εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.

Το άτυχο ζευγάρι, που ζούσε στον Πύργο αποφάσισε χθες να επισκεφθεί το Πλουτοχώρι τόπο καταγωγής του 45χρονου αγνοούμενου.

Ο 45χρονος αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τους κινδύνους σε περιπτώσεις δυνατών βροχοπτώσεων, όταν αντιλήφθηκε ότι τα νερά καλύπτουν το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, ακινητοποίησε το όχημά του πριν φτάσει σε αυτό και κάλεσε σε βοήθεια συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να σπεύσει με κάποιο αγροτικό μηχάνημα και να τραβήξει το αυτοκίνητο.

Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όμως την δεδομένη στιγμή και τα νερά του ποταμού Αχέροντα που είχαν φουσκώσει επικίνδυνα αυτό δεν ήταν δυνατό. Ο 45χρονος τότε επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά πολύ γρήγορα τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν σε τσιμεντένιο κράσπεδο. Δυστυχώς όμως ένα νέο κύμα στη συνέχεια έσπασε το κράσπεδο και έριξε το όχημα μέσα στο ποτάμι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό