17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Εξαιρετικός ήχος και ευκολία στην χρήση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατηγορία των ασύρματων ακουστικών αποτελεί ακόμη έναν τομέα όπου η HUAWEI έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της εδώ και χρόνια, με τις mainstream προτάσεις της να κοσμούν τα αυτιά εκατομμυρίων άκρως ικανοποιημένων χρηστών σε όλο τον κόσμο, αλλά και την premium σειρά να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όσων είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν λίγα περισσότερα χρήματα.

Κάθε χρόνο η εταιρεία καταφέρνει να εξελίξει τα TWS ακουστικά της, είτε σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την εργονομία για να στέκονται καλύτερα στο αυτί, είτε με την προσθήκη νέων λειτουργιών και την αναβάθμιση του hardware προκειμένου να απολαμβάνεις όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητα ήχου, πραγματική απομόνωση από τον έξω κόσμο όταν το επιθυμείς και φυσικά κορυφαία αυτονομία.

Οι προσδοκίες μας, λοιπόν, ήταν ήδη μεγάλες όταν λάβαμε τα νέα HUAWEI FreeBuds Pro 3 για τις απαραίτητες δοκιμές, μιας και το προηγούμενο μοντέλο της σειράς παρέμεινε η πρώτη επιλογή μας όλους αυτούς τους μήνες, με βάση πάντοτε την σχέση τιμής – απόδοσης.

Ας γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα τα HUAWEI FreeBuds Pro 3.

Ξεκινώντας από την θήκη, η HUAWEI μίκρυνε ελαφρώς το μέγεθος και για κάποιο λόγο την αισθάνεσαι πιο ανθεκτική από την προηγούμενη γενιά, αλλά η σημαντικότερη ευπρόσδεκτη αλλαγή έχει να κάνει με τις θέσεις για τα ακουστικά, που σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό των τελευταίων καθιστούν την έξοδο τους πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Όσοι θυμάστε από τα προηγούμενα reviews μας, ένα από τα μειονεκτήματα των θηκών αφορούσε αυτήν την διαδικασία της εξαγωγής των ακουστικών και γι’ αυτό υποδεχόμαστε με χαρά αυτήν την «διόρθωση» από την εταιρεία. Επίσης, στη θήκη υπάρχει το διακριτικό κουμπί απ’ όπου ενεργοποιείς το Bluetooth για την σύνδεση με το smartphone (συμβατό με Android και iOS), καθώς και φωτάκια LED κεντρικά στην πρόσοψη και δίπλα από την υποδοχή USB-C που σου δείχνουν την κατάσταση φόρτισης των ακουστικών ή της θήκης. Τέλος, η θήκη ανοιγοκλείνει ομαλά, εύκολα και με ασφάλεια χάριν στο κρυμμένο σύστημα του μεντεσέ.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των ακουστικών, τα HUAWEI FreeBuds Pro 3 διαθέτουν μικρό στέλεχος απ’ όπου γίνεται και η διαχείριση διάφορων λειτουργιών με χειρονομίες, ενώ έχουν γίνει βελτιστοποιήσεις στην κεφαλή τους για άνετη και σταθερή τοποθέτηση στα αυτιά του χρήστη. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται tips σιλικόνης σε διάφορα μεγέθη για να προσαρμόζονται άψογα σε κάθε τύπο αυτιού, είναι πανάλαφρα (μόλις 5.8gr) για να τα φοράς για αρκετή ώρα χωρίς να σε κουράζουν, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να σου φύγουν όταν προπονείσαι. Η κατασκευή τους είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP54 που σου επιτρέπει να τα φοράς άφοβα όταν βρέχει.

Η διαχείριση γίνεται, όπως προαναφέραμε, με αγγίγματα στο στέλεχος κάθε ακουστικού. Μέσα από την εφαρμογή HUAWEI AI Life μπορείς να επιλέξεις ποια λειτουργία θα εκτελείται ανάλογα με το πάτημα και στην περίπτωση των HUAWEI FreeBuds Pro 3 προστατεύεσαι από τα τυχαία αγγίγματα, καθώς δεν εκτελείται καμία ενέργεια εάν δεν νιώσεις μια μικρή δόνηση που υποδηλώνει πως το ακουστικό αναγνώρισε το πάτημα ή το σύρσιμο του δακτύλου. Η εκμάθηση είναι πανεύκολη ακόμα και για τον πιο αρχάριο χρήστη κάθε ηλικίας. Για την αυξομείωση της έντασης αρκεί να σύρεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω το δάκτυλο σου, ενώ με παρατεταμένο κράτημα αλλάζεις το mode της ενεργής ακύρωσης θορύβου (διαθέσιμες 4 επιλογές). Με απλό πάτημα ή διπλό πάτημα σταματάς/ξεκινάς την αναπαραγωγή μουσικής, δέχεσαι ή απορρίπτεις κλήσεις, αλλάζεις τραγούδι κλπ.

Στον τομέα του hardware, η εταιρεία έχει ενσωματώσει ένα νέο dual-driver σύστημα που αποτελείται από δυναμικό πηνίο 4 μαγνητών μαζί με ένα βελτιωμένης απόδοσης micro planar tweeter με νέα διάταξη μαγνητών Halbach και ένα 11mm bass driver. Σε συνδυασμό με τους προηγμένους αλγορίθμους της HUAWEI, ο χρήστης απολαμβάνει κρυστάλλινη ποιότητα ήχου σε όλες τις συχνότητες ακόμα και στις πραγματικά πολύ υψηλές εντάσεις, με σωστή απόδοση των λεπτομερειών (π.χ. ξεκάθαρος διαχωρισμός των φωνών από το background) και βαθιά μπάσα για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ακρόασης σε κάθε είδος μουσικής. Υποστηρίζονται τα L2HC 2.0 και LDAC codecs για HD ποιότητα, ενώ το λογισμικό προσαρμόζει αυτόματα (μέσω AI) τις συχνότητες για κάθε ακροατή ανάλογα με την δομή του αυτιού του!

Ως premium πρόταση για TWS ακουστικά, τα HUAWEI FreeBuds Pro 3 δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι λιγότερο από το κορυφαίο επίπεδο ενεργής ακύρωσης θορύβου. Ομολογουμένως με τα χρόνια και την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε δει το ANC να εμφανίζεται και σε πολύ πιο προσιτά earbuds, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα συστήματα ANC είναι τα ίδια. Η έκδοση Intelligent ANC 3.0 της HUAWEI εξελίσσει ακόμη περισσότερο την απολαυστική εμπειρία του προηγούμενου μοντέλου, μιας και προσαρμόζει το επίπεδο της απομόνωσης σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας υπόψιν τον περιβαλλοντικό θόρυβο και την επιλογή του χρήστη από τα presets (π.χ. comfortable, ultra). Σαφέστατα οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ήχο είναι καθαρά υποκειμενικό, καθώς άλλοι θέλουν να απομονώνονται όσο το δυνατόν είναι εφικτό και κάποιοι να ακούν καθαρά τι συμβαίνει γύρω τους. Στο θέμα της απομόνωσης, πάντως, η δική μας εμπειρία σε πολύβουο περιβάλλον γραφείου με 20+ άτομα, τηλέφωνα, συνομιλίες κλπ. είναι εξαιρετική και μάλιστα χωρίς να νιώθεις πως βρίσκεσαι στον βυθό. 

Εδώ να σημειώσουμε πως η HUAWEI έχει δουλέψει τους αλγορίθμους της προκειμένου το ANC να λειτουργεί σωστά και στην περίπτωση των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε αν όντως καθαρίζει τον ήχο της φωνής όταν υπάρχει έντονος αέρας (δεν μας έκανε την χάρη ο καιρός). Μπορούμε, πάντως, να αναφέρουμε την τεχνολογία Pure Voice 2.0 που θεωρητικά μειώνει δραματικά τον περιβαλλοντικό θόρυβο με την βοήθεια των τριών μικροφώνων και του ειδικού αλγορίθμου της εταιρείας για να ακούγεσαι στον συνομιλητή σου όσο το δυνατόν πιο καθαρά.

Για να επιστρέψουμε στην εφαρμογή HUAWEI AI Life, από αυτήν γίνεται η σύζευξη των FreeBuds Pro 3 με συσκευές Android και iOS πανεύκολα και γρήγορα, ενώ από εδώ μπορείς να πειραματιστείς με τα διάφορα modes, να πραγματοποιείς αναβαθμίσεις του λογισμικού, να παραμετροποιήσεις το equaliser, να βλέπεις το επίπεδο της μπαταρίας κλπ. Σημαντικό, επίσης, πως τα FreeBuds Pro 3 υποστηρίζουν την ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές με δυνατότητα είτε αυτόματης είτε χειροκίνητης εναλλαγής από τη μία στην άλλη. Στις δικές μας δοκιμές με Mac, PC, Android και iOS δουλεύει άψογα!

Κλείνοντας με την αυτονομία, τα HUAWEI FreeBuds Pro 3 σου βγάζουν άνετα 4 ώρες συνεχόμενης χρήσης με ενεργοποιημένο το ANC, αντοχή άκρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας. Σε φυσιολογικά σενάρια χρήσης, με διαστήματα ενεργού/ανενεργού ANC, τηλεφωνικές κλήσεις και την ένταση σε λογικά επίπεδα μπορείς να ξεπεράσεις τις 5 ώρες χρήσης. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι η θήκη φόρτισης προσφέρει επιπλέον 30 ώρες μπαταρίας, το πιθανότερο είναι πως θα φορτίζεις την θήκη μια φορά την εβδομάδα. Σημειώστε, επίσης, ότι η θήκη υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, ενώ από την υποδοχή USB-C φτάνει στο 100% σε περίπου 50 λεπτά.

Συνοψίζοντας, τα HUAWEI FreeBuds Pro 3 είναι μια premium επιλογή για κάθε απαιτητικό χρήστη, καθώς προσφέρουν ελκυστικό και εργονομικό σχεδιασμό, κορυφαία ποιότητα ήχου, ευκολία στην χρήση, πραγματική απομόνωση όταν το χρειάζεσαι και εξαιρετική αυτονομία. Η τιμή τους ορίστηκε στα €199, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είναι υψηλότερη αν κρίνουμε από τον ανταγωνισμό.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 Dual Drivers (11mm dynamic + planar diaphragm driver)Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (ANC) 4 επιπέδωνΥποστήριξη SBC, AAC, LDAC, L2HC2.0 audio formatsBluetooth 5.2Μπαταρία 55mAh (ακουστικά) + 510mAh (θήκη)Συμβατότητα με συσκευές Android και iOSΚατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP54 (σταγόνες και σκόνη)Διαχείριση με αγγίγματαΤαυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευέςΑισθητήρας εγγύτηταςΘήκη με υποδοχή USB-C και υποστήριξη ασύρματης φόρτισηςΔιαστάσεις 29.1 x 21.8 x 23.7mm (ακουστικά) / 46.9 x 65.9 x 24.5mm (θήκη)Βάρος 5.8gr (ακουστικά) / 45.5gr (θήκη)

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό