24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης η ειδική τελετή για τα θύματα της Marfin

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο εντοιχισμός της ειδικής πλακέτας, στο χώρο όπου έχασαν τη ζωή τους τα θύματα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε πριν από 10 χρόνια στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου.

Η ειδική τελετή γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και πολιτικών αρχηγών από κόμματα της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, στο σημείο θα καταθέσουν στεφάνια ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 9.30 και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις 10.30.

Η εμπρηστική επίθεση στη Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010, όταν στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, αλλά τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος έχασαν τη ζωή τους. Επρόκειτο για τους Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Ως «ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης», για τους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη ζωή τους ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την απόφαση της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς τους θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό» του πρωθυπουργού, που «επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin». Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε μάλιστα τον Κ. Μητσοτάκη «μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση».

Απαντώντας στην Κουμουνδούρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «είναι ανατριχιαστικό και θλιβερό αυτοί που δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό».

Για «υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο» από τη Ν.Δ. σχετικά με τα θύματα της Marfin έκανε λόγο το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «πιάστηκε στα πράσα» κι «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία». 

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό