16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ενώπιον του δικαστηρίου η Αούνγκ Σαν Σου Κι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι, η οποία ανετράπη από την στρατιωτική δικτατορία, αναμένεται να παραστεί στην επόμενη δικαστική ακρόαση αυτοπροσώπως, δήλωσε ο επικεφαλής δικηγόρος της τη Δευτέρα, μετά από εβδομάδες καθυστερημένων διαδικασιών για κατηγορίες της προσάπτουν οι υποστηρικτές της.

Από τη σύλληψή της ώρες πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, η Σου Κι κρατήθηκε στην κατοικία της στο Naypyitaw και αντιμετωπίζει πολλές, κυρίως μικρές κατηγορίες που έχουν κατατεθεί σε δύο δικαστήρια, η πιο σοβαρή υπό επίσημη πράξη μυστικών της εποχής της αποικιοκρατίας, η οποία τιμωρείται με 14 χρόνια στη φυλακή.

«Η προεδρεύουσα δικαστής δήλωσε ότι με εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ένωσης, οι υποθέσεις επρόκειτο να εξεταστούν αυτοπροσώπως, όχι ουσιαστικά μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο επικεφαλής της νομικής ομάδας της, Κιν Μάουνγκ Ζάο.

Η Σου Κι, 75 ετών, έχει επιτραπεί να μιλήσει με δικηγόρους μόνο μέσω βιντεοκλήσης παρουσία προσωπικού ασφαλείας.

Οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έχουν συζητήσει μαζί της μόνο τη νομική της υπόθεση, τονίζοντας πως αγνοούν αν έχει πλήρη εικόνα για την κρίση που πλήττει τη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό