21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακό trailer για την επιστροφή των δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν 7 χρόνια από την εκτόξευση της αποστολής OSIRIS-REx και τρία χρόνια από την επιτυχημένη συλλογή δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu, αλλά τώρα η NASA ετοιμάζεται για το τελευταίο στάδιο της αποστολής που αφορά την ασφαλή επιστροφή του διαστημικού σκάφους στη Γη για να μελετηθούν τα δείγματα του αστεροειδούς.

Η επιστροφή του OSIRIS-REx είναι προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και γι’ αυτό η Διαστημική Υπηρεσία ετοίμασε ένα εντυπωσιακό cinematic trailer που περιλαμβάνει υλικό από την απίστευτη προσεδάφιση του στον Bennu που βρίσκεται σε απόσταση 320 εκατ. χιλιομέτρων μακριά από τη Γη, ενώ κινείται με ταχύτητα που ξεπερνά τα 100.000 km/h!

Οι ερευνητές έχουν ήδη τρέξει με επιτυχία τις προσομοιώσεις για την είσοδο του διαστημικού σκάφους στην ατμόσφαιρα της Γης, με το τελευταίο να απελευθερώνει σε κάποια φάση την κάψουλα με τα δείγματα που με την βοήθεια ενός αλεξίπτωτου αναμένεται πως θα φτάσει με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην Utah.

Από εκεί και πέρα, οι ερευνητές θα περισυλλέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την κάψουλα για να την μεταφέρουν με ελικόπτερο σε ένα «καθαρό» δωμάτιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ανάλυση των δειγμάτων. Από αυτήν την μελέτη ευελπιστούν πως θα κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το Ηλιακό Σύστημα πριν από 4.5 δισ. χρόνια, και ίσως με ποιον τρόπο έφτασε η ζωή στη Γη.

Είναι η πρώτη φορά που η NASA καταφέρνει (αν πάνε όλα καλά) να φέρει πίσω στη Γη δείγματα από την επιφάνεια αστεροειδούς, όμως, η JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος) το έχει κάνει ήδη δύο φορές στο παρελθόν (2010 και 2020).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό