26.3 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Εντυπωσιακό βίντεο της Microsoft βάζει την τεχνητή νοημοσύνη του Copilot σε παιχνίδια όπως το Minecraft – Microsoft

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χθεσινή εκδήλωση της Microsoft αφορούσε την παρουσίαση μιας νέας γενιάς PC, με την ονομασία Copilot+, με τους OEM κατασκευαστές να έχουν ήδη ανακοινώσεις τις δικές τους σχετικές προτάσεις.

Όμως παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε και μερικές συναρπαστικές επερχόμενες δυνατότητες για το Copilot.

Το Copilot, η ανταγωνιστική πρότασή της Microsoft στο χώρο των AI chatbots, όπως το Google Gemini, είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του μέσα σε βιντεοπαιχνίδια. Η εταιρεία παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον demo όπου ο Copilot βοηθάει έναν παίκτη μέσα στο Minecraft. Σε αυτό, ο παίκτης και ο Copilot ακούγονται να αλληλεπιδρούν σε φυσική γλώσσα. Ο παίκτης ζητάει από τον Copilot συμβουλές για το πώς να κατασκευάσει ένα σπαθί και σε αντάλλαγμα, η τεχνητή νοημοσύνη λέει στον παίκτη να ανοίξει το inventory του και τον βοηθάει να επιλέξει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σπαθιών. Μεταξύ άλλων ενημερώνει τον παίκτη ακόμη και για τα υλικά που λείπουν από το απόθεμά του, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό!

Οι δυνατότητες συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο του Copilot υποστηρίζονται από το τελευταίο μοντέλο GPT-4o της OpenAI. Χάρη σε αυτό, ο Copilot μπορεί πλέον να ακούσει, να μιλήσει και να βοηθήσει τους παίκτες καθώς παίζουν ένα παιχνίδι. Ο Mustafa Suleyman, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft AI, κάνει λόγο για μια “μαγική εμπειρία” που είναι “έξυπνη, διαισθητική, φυσική και χρήσιμη”.

Η Microsoft δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να φέρει το Copilot σε άλλα παιχνίδια Xbox ή PC στο μέλλον, κάτι που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Αν η ιδέα αυτή γίνει τελικά πραγματικότητα, οι οδηγοί παιχνιδιών που διατίθενται στο διαδίκτυο και οι πλατφόρμες που τους δημοσιεύουν θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν. Μένει να δούμε πόσο ακριβής μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη στην καθοδήγηση του παίκτη μέσα σε ένα παιχνίδι, και πώς οι προγραμματιστές θα αντιμετωπίσουν τις ψευδαισθήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, το γνωστό πρόβλημα της τεχνολογίας η οποία δίνει συχνά πυκνά λανθασμένες πληροφορίες.

3

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό