26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Εντυπωσιακή η πανσέληνος του Μαΐου – Δείτε φωτογραφίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή ως «φεγγάρι των λουλουδιών» φώτισε το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής τον ουρανό προσφέροντας πανέμορφες εικόνες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον υπόλοιπο πλανήτη.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται συνήθως από φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά και περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου. Η πανσέληνος του Μαΐου πήρε το όνομά της επειδή αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια. Είναι επίσης γνωστή και ως «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ονομαστεί «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το μεσαίωνα. Αυτά τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, τα οποία έτρεφαν πλουσιοπάροχα τις αγελάδες, που τότε παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

21 Ιουνίου η επόμενη πανσέληνος

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη της φράουλας» και θα σημειωθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτή την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό