25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του το νέο Peugeot E-3008!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επίσημη πρεμιέρα του ολοκαίνουριου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Peugeot είναι προγραμματισμένη για αύριο, 12 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν εμποδίζει την γαλλική μάρκα από το να μας δώσει μία πρόγευση της παρουσίασης αποκαλύπτοντας πλήρως το design του νέου E-3008! Ενός νέου E-3008 που όσον αφορά στο αμάξωμα δείχνει να αψηφά τα όρια των κατηγοριών αποφασίζοντας να υιοθετήσει στοιχεία SUV-coupe και όσον αφορά στην καμπίνα, γίνεται το πρώτο μοντέλο της οικογένειας Peugeot που εξοπλίζεται με την τελευταία εκδοχή του i-Cockpit συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Το νέο σύστημα που νομοτελειακά θα βρει τον δρόμο του και για τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, έχει ως highlight την κυρτή, πανοραμική οθόνη των 21 ιντσών που εκτείνεται από το μέσο του (ανασχεδιασμένου) τιμονιού έως το κέντρο του ταμπλό ενσωματώνοντας τον επίσης νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ παρατηρούμε και μία ακόμη οθόνη αφής, χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα με τις προσαρμόσινες i-Toggle συντομεύσεις. Την δημιουργία της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό του E-3008 έχει αναλάβει ένα εκτενές σύστημα φωτισμού, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στο ταμπλό, δίπλα από το κουμπί εκκίνησης/διακοπής λειτουργίας του κινητήρα ενώ δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τις υψηλής ποιότητας υφασμάτινες επενδύσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών.

Το αμάξωμα από την άλλη, δείχνει ότι αποστασιοποιείται από τις συντηρητικές γραμμές του τρέχοντος 3008 και αποκτά coupe στοιχεία στον σχεδιασμό του με την ίδια την Peugeot να περιγράφει το νέο E-3008 ως ένα “fastback SUV” εξαιτίας του πίσω μέρους. Κατά τα άλλα, το design αποτελεί εξέλιξη της ταυτότητας της εταιρίας με λεπτά εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, αμφότερα με την χαρακτηριστική τριπλή, LED “υπογραφή”, ξεκάθαρα φουτουριστική διάθεση, μαύρα διακοσμητικά στην περίμετρο του αμαξώματος που σε συνδυασμό με τις μαύρες κολώνες και την μαύρη οροφή μειώνουν δραστικά τον… οπτικό όγκο του οχήματος ενώ στο “πρόσωπο” του νέου E-3008 την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή γρίλια με τις τριπλές “νυχιές” στα άκρα της.

Να θυμίσουμε επίσης, αν και περισσότερα σχετικά θα πούμε στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου αύριο, ότι το E-3008 είναι το πρώτο μοντέλο της Peugeot που κάνει χρήση της προηγμένης STLA Medium αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε προς το παρόν, το νέο Peugeot E-3008 θα είναι διαθέσιμο με τρία διαφορετικά αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, το κορυφαίο εκ των οποίων θα προσφέρει δύο ηλεκτροκινητήρες και δυνατότητες τετρακίνησης. Στην έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία δε, η αυτονομία θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η Peugeot έχει την πρόθεση να λανσάρει το νέο 3008 με θερμικούς κινητήρες και αν η απάντηση σε αυτό είναι ναι, σε ποιες αγορές θα το κάνει αυτό. Ελπίζουμε αύριο να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και σε αυτόν τον τομέα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό