24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εντοπισμός ξύλινου σκάφους με 72 μετανάστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Κινητοποίηση σήμανε το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου στο Λιμενικό, καθώς εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή 48 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (EKΣEΔ) στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση των 72 μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Στο Ρέθυμνο 47 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Στο Ρέθυμνο φιλοξενούνται προσωρινά οι συνολικά 47 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου από φορτηγό πλοίο που τους περισυνέλεξε νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος όλοι οι διασωθέντες είναι άνδρες. Αρχικά μεταφέρθηκαν στην Αγία Γαλήνη και κατόπιν στο Ρέθυμνο για προσωρινή παραμονή μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Στην τελευταία ενημέρωσή του το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρει:

«Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Καλών Λιμένων, Αγίας Γαλήνης, Παλαιόχωρας και Κόκκινου Πύργου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής σε σκάφος (α.λ.σ.) στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νότια Γαύδου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Ειδικότερα, το Φ/Γ πλοίο “QUEEN ALESIA” σημαίας Μπελίζ εντόπισε το σκάφος (α.λ.σ.) και περισυνέλεξε 47 αλλοδαπούς άνδρες. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό