22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά σε παραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης σε αστυνομία και λιμεναρχείο της Καρύστου για εντοπισμό ανθρώπινων οστών στην παραλία Ψιλή Άμμος.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, λίγο μετά τις 12:00, ένας περαστικός εντόπισε δύο οστά στην συγκεκριμένη παραλία και άμεσα ειδοποίηση το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού όπου απέκλεισαν την περιοχή.

Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε το λιμεναρχείο Καρύστου ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση των οστών από ιατροδικαστή.

Η παραλία

Η παραλία Ψιλή Άμμος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Καρύστου, στην Εύβοια. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με μήκος περίπου 500 μέτρα και πλάτος περίπου 20 μέτρα που είναι προσβάσιμη οδικώς από την Κάρυστο.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι αρμόδιες αρχές

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την έρευνα ανθρωπίνων οστών στην Ελλάδα, η οποία καθορίζεται βάσει Υπουργικής Απόφασης, πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με σκοπό τον προσδιορισμό της ηλικίας, του φύλου και την αιτία θανάτου του ατόμου στο οποίο ανήκουν.

Εάν τα οστά βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος πρέπει να δώσει άδεια για την έρευνα. Εάν τα οστά βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να ξεκινήσει την έρευνα χωρίς άδεια.

Παράλληλα οι αρχές φέρουν ευθύνη για την διατήρηση τους σε ασφαλές μέρος μέχρι την διερεύνηση του εκάστοτε περιστατικού και την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό