23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εννέα νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους

Ειδήσεις Ελλάδα

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την αναγκαστική του προσγείωση στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας, στην πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας Σάντο Ντομίνγκο, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροπλάνο, Helidosa Aviation Group.

Επτά επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, ανέφερε σε δήλωσή της που αναρτήθηκε στο Twitter. Έξι ήταν ξένοι υπήκοοι και ένας ήταν Δομινικανός, ανέφερε επίσης, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των άλλων έξι επιβατών.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο πορτορικανός μουσικός παραγωγός Χοσέ Μ. Χερνάντεζ, πιο γνωστός ως «Flow La Movie», καθώς και η σύζυγός και το παιδί τους, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων. 

Τα αίτια της συντριβής ή της αναγκαστικής προσγείωσης δεν είναι ακόμη γνωστά.

Η πτήση κατευθυνόταν προς τη Φλόριντα, και είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο La Isabela στη Δομινικανή Δημοκρατία. Έκανε την αναγκαστική προσγείωση και συνετρίβη μόλις 15 λεπτά μετά την απογείωση, σύμφωνα με το Flightradar 24.

Το αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας Gulfstream GIVSP κατευθυνόταν προς το Μαϊάμι, είπε η εταιρεία Helidosa.

«Αυτό το ατύχημα μας προκαλεί μεγάλη οδύνη και θλίψη. Σας ζητούμε να συμμετάσχετε με σύνεση στην αλληλεγγύη για να στηρίξετε τις οικογένειες που επλήγησαν, οι οποίες μαζί με εμάς περνούν αυτή τη δύσκολη στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Helidosa διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές αεροπορικών ατυχημάτων και το συμβούλιο πολιτικής αεροπορίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό