16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελπίδα: Το πραγματικό όνομα, ο ρόλος στη Γη της Ελιάς, η ηλικία και η σπουδαία καριέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γη της Ελιάς: Η Ελπίδα για πρώτη φορά με ρόλο στην μικρή οθόνη. Προς έκπληξη όλων μας ο Ανδρέας Γεωργίου έκανε κίνηση ματ και έτσι σε μερικές ημέρες από σήμερα θα τη δούμε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς του Mega

Μάθε τα πάντα για την ηλικία, την καριέρα της, το πραγματικό της όνομα και τον ρόλο στη Γη της Ελιάς

Η ηλικία και το πραγματικό όνομα

Το πραγματικό όνομα της Ελπίδας είναι Ελπίδα Καραγιαννοπούλου και είναι γεννημένη την 1 Οκτωβρίου το 1950. Η Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας την 1η Οκτωβρίου του 1950. Στα δεκαπέντε της χρόνια η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το 5ο Γυμνάσιο Θηλέων. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτων και, αργότερα, σπούδασε σχέδιο στη Σχολή Δοξιάδη.

Η καριέρα

Πριν τελειώσει τις σπουδές της, μέσω του αδελφού της Κώστα, γνώρισε τον Γεράσιμο Λαβράνο, γνωστό μουσικοσυνθέτη κι έτσι το 1970 άρχισε να ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι. Σπούδασε μουσική και φωνητική κοντά στον σπουδαίο δάσκαλο Αλέξανδρο Αινιάν. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Το 1970 άρχισε να εργάζεται τα βράδια, ξεκινώντας με τον Νίκο Ιγνατιάδη στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Συνέχισε σε clubs και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως ΔΕΙΛΙΝΑ, ΝΕΡΑΪΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΜΕΔΟΥΣΑ, ΖΥΓΟ, ΣΚΟΡΠΙΟ κ.λπ. Συνεργάστηκε με τους Γ. Πάριο, Γ. Νταλάρα, Στρ. Διονυσίου, Τ. Βοσκόπουλο, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού, Δ. Μητροπάνο, Γ. Πουλόπουλο, Μ. Μητσιά, Χάρρυ Κλυνν και με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές.

Έχει συνεργασθεί και με δημιουργούς, όπως τον Κώστα Χατζή, Σώτια Τσώτου, Λάκη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Κυριάκο Ντούμο, Δημήτρη Ιατρόπουλο, Πάνο Φαλάρα, Κώστα Τουρνά, Χρήστο Νικολόπουλο, κ.α.

Στη δισκογραφία μπήκε το 1970, με το τραγούδι “ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”. Ακολούθησε το “ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΗ” και το 1972 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι “ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ”. Ακολούθησε και ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο.

Σταθμός στη δισκογραφία της ήταν η συνεργασία της το 1977, με τον Κώστα Χατζή και την ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ-ΔΑΚΗΣ στου ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ”. Από αυτήν την συνεργασία προέκυψε η μεγάλη διαχρονική επιτυχία “ΑΝΤΙΟ”, σε στίχους Σώτιας Τσώτου.

Στη διάρκεια των χρόνων, από το 1972 έως το 1986, συμμετείχε τέσσερις φορές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έξι φορές εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ τραγουδιού, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στη Χιλή, το δεύτερο βραβείο στο Τόκυο της Ιαπωνίας και άλλα πολλά βραβεία, όπως βραβεία ερμηνείας, ξεχωριστής προσωπικότητας, βραβεία από τα ΜΜΕ ξένων χωρών με άπειρα ευμενή σχόλια. Η Ελπίδα υπήρξε πρότυπο για τους νέους της δεκαετίας του ’70.

Το 1979 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι “ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΣΥ SUPER STAR” του Δώρου Γεωργιάδη και της Σώτιας Τσώτου, κερδίζοντας την 8η θέση. Ο “ΣΩΚΡΑΤΗΣ” κυκλοφόρησε και στις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία καθώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Τη δεύτερη εκπροσώπησε την Κύπρο το 1986 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας με το τραγούδι “Τώρα ζω”.

Τον Ιούνιο του 1979 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία και Μηχανολόγο Μηχανικό Στάθη Κατσαντώνη. Το 1980 απέκτησε την κόρη της Ήρα και το 1985 τον γιο της Στέφανο. Μέχρι το 1997 η παρουσία της στην δισκογραφία και στα ΜΜΕ ήταν ανελλιπής. Το 2010 συμμετείχε στο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα “JUST THE TWO OF US”, με μεγάλη επιτυχία. Το 2012 συμμετείχε στο CD του Γιάννη Ζουγανέλη “ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ”, με το τραγούδι του Αντώνη Ανδρικάκη “ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ”. Το 2013 συμμετέχει στο CD των ONIRAMA και στο τραγούδι “ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ”

Ο ρόλος στη Γη της Ελιάς

Είναι συγκροτούμενη της Αθηνάς. Ισοβίτισσα – έχει σκοτώσει την ερωμένη του άντρα της, θα τη βάλουν στο ίδιο κελί με την Αθηνά και θα είναι πολύ υποστηρικτική. Γλυκιά και προστατευτική, προσπαθεί να κάνει την Αθηνά να νιώσει άνετα. Ο καλός της χαρακτήρας όμως θα κρατήσει για λίγο, ώσπου ν’ αποκαλυφθεί ο σκοτεινός της ρόλος και ο απώτερος σκοπός της.

«Ο Αντρέας ο Γεωργίου είναι φίλος, τον ξέρω πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘την Τρίτη φεύγεις για Κύπρο θα παίξεις την Βαγγελιώ’. Του είπα ‘μου κάνεις πλάκα’ και μου είπε ‘θα κάνεις αυτόν τον ρόλο, θα είναι ιδανικός για σένα’. Είχα τεράστια αγωνία αλλά του είχα εμπιστοσύνη και πήγα και το έκανα. Μέσα μου ένιωθα ότι θα τα καταφέρω γι’ αυτό το έκανα», είπε πρόσφατα η ίδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό