16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελληνικό: Ισχυρές εκρήξεις από το εργοτάξιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ελληνικό και τις γύρω περιοχές όταν ακούστηκαν δύο δυνατές εκρήξεις από τον χώρο του παλιού αεροδρομίου, ενώ στον ουρανό φάνηκε μια στήλη μαύρου καπνού. 

Τα τηλέφωνα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ήταν απανωτά, ωστόσο οι Αρχές γνώριζαν εκ των προτέρων τι ακριβώς είχε συμβεί, αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών που γίνονται στο σημείο, είχαν εντοπιστεί δύο βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις κλήθηκαν άμεσα οι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι από απέκλεισαν τον χώρο και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εργαζομένων και πολιτών κατάφεραν με ιδιαίτερη προσοχή να εξουδετερώσουν τις δύο βόμβες χωρίς προβλήματα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή της Παραλιακής εντοπίζονται κατά τη διάρκεια κάποιας εκσκαφής βόμβες που δεν είχαν σκάσει και βρίσκονταν θαμμένες κάτω από τόνους χωμάτων, χωρίς ωστόσο να έχουν σταματήσει να είναι επικίνδυνες. 

Μάλιστα το φθινόπωρο ο εντοπισμός μιας τέτοιας βόμβας πολύ κοντά στην παραλιακή είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ και του στρατού, καθώς η επί τόπου εξουδετέρωσή της ήταν αδύνατη και χρειάστηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνσή της μέσα σε ειδικό κουτί από τους πυροτεχνουργούς του στρατού. Η παραλιακή λεωφόρος είχε κλείσει για πολλές ώρες μέχρι η βόμβα να απομακρυνθεί με απόλυτη ασφάλεια. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό