18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ελληνική υπόθεση το Super Bowl και πάλι, πρωταθλητές οι Chiefs του Καρλαύτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έναν συναρπαστικό τελικό που συγκλόνισε τους φαν και τους τηλεθεατές, οι Kansas Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη κατέκτησαν το Super Bowl για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας με 25-22 των San Francisco 49ers και γράφοντας τη δική τους «χρυσή» ιστορία στο βιβλίο του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Έλληνα γηγενή ανέβηκε στην κορυφή του NFL και πάλι μετά την περσινή κατάκτηση, κατορθώνοντας το back-to-back και μάλιστα με επικό τρόπο, χάρη σε… buzzer-beater touchdown, μετατρέποντας το 22-19 όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο τελικό και θριαμβευτικό 25-22.

Οι νικητές είχαν για απόλυτο πρωταγωνιστή τον απόλυτο σταρ τους, Πάτρικ Μαχόουμς όπου μεταξύ άλλων έδωσε την πάσα στην τελευταία νικητήρια επίθεση, με τον Αμερικανό να έχει για πανάξιο συμπαραστάτη τον Καρλαύτη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ένα σωρό… μάχες στην άμυνα.

Ο 22χρονος defensive end συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στο πολυπόθητο τρόπαιο, δίνοντας αμυντικό ρεσιτάλ και έχοντας έναν σπουδαίο απολογισμό που αντικατοπτρίζει την σπουδαία εμφάνισή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καρλαύτης είχε 5 τάκλιν διακόπτοντας επιθέσεις των 49ers ρίχνοντας κάτω αντίπαλό του, 3 hits στον quarterback φτάνοντας μέχρι τον σταρ των 49ers και κόβοντας την επίθεση των αντιπάλων του, μία κλεμμένη μπάλα στο πρώτο fumble των Chiefs και μισό sack όπου παραλίγο να κλέψει την μπάλα από τον quarterback των 49ers.

Έτσι, ο Γιώργος Καρλαύτης, ο οποίος πανηγύρισε με την ελληνική σημαία στους ώμους μετά τον τελικό, έγραψε τη δική του ιστορία καταφέρνοντας πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια, να κερδίσει το δεύτερο δαχτυλίδι του όντας σημαντικό γρανάζι της ομάδας που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία δύο χρόνια στο Super Bowl και γενικότερα σε αμερικανικό φούτμπολ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό