25.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ελλάδα και Κίνα συνομιλούν για τα αρχαία τους μνημεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία εκδήλωση «διαλόγου πολιτισμών» μεταξύ Ελλάδας και Κίνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, με ειδικούς να ανταλλάσσουν απόψεις για τη διατήρηση των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών.

Κινέζοι αρχαιολόγοι και μελετητές συναντήθηκαν για τον «Διάλογο των Πολιτισμών μεταξύ της Αρχαίας πόλης Liangzhu και της Ακρόπολης της Αθήνας», που πέρυσι πραγματοποιήθηκε στο Χανγκ- ζου της Κίνας.

«Οι πολιτισμοί έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν τους γεωγραφικούς περιορισμούς, να ασχολούνται με το παρόν και το παρελθόν και να χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας που διαρκούν στο χρόνο», είπε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας σε ομιλία του που διάβασε εκπρόσωπός του.

Στην περσινή εκδήλωση, πολιτιστικές προσωπικότητες από την Ελλάδα επισκέφτηκαν τον χώρο της Αρχαίας πόλης Liangzhu και το Μουσείο Liangzhu και πραγματοποίησαν ανταλλαγή απόψεων για την προστασία των πολιτιστικών κειμηλίων με Κινέζους μελετητές.

«Όταν βλέπουμε τα μνημεία, προσπαθούμε να φανταστούμε ποιες ήταν οι αρετές των ανθρώπων, των κατοίκων που έχτισαν αυτές τις πόλεις», είπε ο Στέλιος Βιρβιδάκης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Κινεζικών Αρχαίων Πολιτισμών, στη συζήτηση της Παρασκευής.

«Είναι ένας αέναος διάλογος», δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua η Λυδία Κονιόρδου, πρώην υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό