16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ελκυστική η Ελλάδα για τους επενδυτές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos -η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (25/3)- σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Economic Club of Canada.

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Η οικονομία δεν πήγαινε πολύ καλά, ήμασταν υπό παρακολούθηση από την τρόικα, μία όχι και τόσο ελκυστική (για επενδυτές) κατάσταση και εν μέσω πανδημίας δεν ήταν εύκολη η κατάσταση. Θέλαμε να δημιουργηθεί ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον για επενδυτές και η σημερινή εικόνα είναι χαρακτηριστική το πού έχουμε φτάσει. Βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε, θέτοντας τους δικούς μας κανόνες. Φιλοξενούμε πλέον στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες εταιρίες του Καναδά που θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Αποτελεί έναν δείκτη του κατά πόσο ελκυστική είναι πλέον η Ελλάδα για τους επενδυτές. Η χώρα μας έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον. Όσοι έρχεστε στην Ελλάδα να επενδύσετε, αποδεικνύετε ότι η χώρα μας είναι ελκυστική. Παλιά ήταν δύσκολο αυτό. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το βήμα».

Επίσης, ανέφερε ως σημείο σταθμό συνάντηση που είχε στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2020 με εκπροσώπους της Microsoft και τους έπεισε να γίνει μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα. Πολύ σημαντική θεωρεί και την αποδοχή της ελληνικής πρότασης για κοινό ταμείο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας από την ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «νέα Ελλάδα» σημειώνοντας: «Η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό. Επενδύουμε σε μικροοικονομία ισχυρή και σταθερή μακροοικονομία. Το έλλειμμα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν έχουμε καμία σχέση με όσα πήγαν στραβά πριν δέκα χρόνια. Τα αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια σταθερή οικονομία με τομείς που ηγούμαστε όπως ο τουρισμός που προσελκύει και επενδύσεις. Είμαστε κορυφαίοι στην αγορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς. Στη ΝΑ Ευρώπη είμαστε κέντρο τεχνολογίας που εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει τεχνολογίες εκτός Ελλάδας. Κατά την κρίση μου, πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα, αλλά θέλουν να επιστρέψουν αν βρεθούν κατάλληλες θέσεις εργασίας. Έχουμε 3 χρόνια κυβέρνησης ακόμη και δεν θέλω να επαναπαυθούμε. Θα φροντίσω να μη συμβεί, θα φροντίσω να επιταχύνουμε. Καμιά επιτυχία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ελληνο-καναδική συνεργασία και τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, επισημαίνοντας πως η πρόκληση είναι η περαιτέρω ανάπτυξή τους και η προσέγγιση μιας νέας γενιάς επενδυτών.

Κληθείς να περάσει ένα μήνυμα στην ελληνική Διασπορά του Καναδά, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην επιστολική ψήφο. Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν οι ομογενείς μέσω επιστολικής ψήφου. Ανέφερε ότι αρχικά δημιουργήθηκαν κέντρα εκλογικά σε πρεσβείες όπου υπάρχει ελληνική Διασπορά. «Τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφου» είπε και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές ώστε να πεισθούν και οι πιο επιφυλακτικοί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να επεκταθεί η ευελιξία αυτή της ψηφοφορίας και στις εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για την αγορά των Canadair και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, για την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και για γεωπολιτικά ζητήματα μεγάλης σημασίας και το πώς αυτά επηρεάζουν τις οικονομίες ανά τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση:

Μετά τη συζήτηση, θα ακολουθήσει συνάντηση με επιχειρηματίες και γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού. Στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί ερευνητικό κέντρο στο Mars Discovery District.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό