16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελεύθεροι 4 διαρρήκτες – Ο απίστευτος λόγος που τους έβγαλε από το… «κλουβί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες για διάρρηξη σπιτιών σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία αποφάσισε ο ανακριτής για μια σπείρα Ρομά η οποία συνελήφθη την Τετάρτη στο πλαίσιο ελέγχου της Τροχαίας Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις Ρομά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μόλις είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Εκάλη. Κατά τη διαφυγή τους, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν για έλεγχο. Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς. Το όχημα των δραστών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικός, που κατέβηκε από τη μηχανή του, ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών.ν.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι τέσσερις Ρομά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή καθώς οι δικηγόροι τους ήρθαν σε συμβιβασμό με τα θύματά τους επιστρέφοντας τα κλοπιμαία και πληρώνοντας αποζημιώσεις για τις φθορές που προκάλεσαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, αξιοποιώντας σχετική διάταξη νόμου.

«Είναι συνηθισμένη πρακτική σε σπείρες Ρομά. Προσλαμβάνουν δικηγόρους και προσεγγίζουν τα θύματά τους» ανέφερε αστυνομική πηγή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό