20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ελεύθεροι πάνω από 80 προσαχθέντες – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για άλλη μία επέμβαση.

Μάλιστα, για την υπόθεση του τραυματία αστυνομικού υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μεταξύ των προσαχθέντων ο δράστης της επίθεσης, εκτιμούν οι Αρχές

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε περισσότερες από 400 προσαγωγές. Από αυτούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει αφήσει -προς το παρόν- ελεύθερους πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΛΑΣ αναζητά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσαχθεί, τον έναν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό