17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ελεύθεροι οι 2 επιβάτες από το «Μακεδονία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού συνελήφθησαν στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους πριν την απογείωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας φέρεται να άτμιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο άλλος αρνήθηκε να προσδεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Καθώς αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 24χρονο (ημεδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και παράβαση εντολών κυβερνήτη. Οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Μετά την αποβίβασή τους, το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση του.

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε ανακριτή κλήθηκαν να απολογηθούν οι δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού που συνελήφθησαν στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους, πριν την απογείωση. Η εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για άνθρωπο) σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 24χρονο, με τη δικογραφία να αποδίδει στον πρώτο ότι αρνήθηκε να προσδεθεί και στον δεύτερο ότι άτμισε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο απολογήθηκε ότι άτμισε ασυναίσθητα, ενώ ο άλλος επικαλέστηκε ένα πρόβλημα υγείας για να δικαιολογήσει την άρνησή του να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας.

Κατά την ίδια δικογραφία, καθώς οι δύο επιβάτες αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν. Μετά την αποβίβασή τους το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση.

Τι προβλέπει ο νόμος

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των τουαλετών, από το 1990. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως:

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε εύφλεκτα υλικά, όπως τα καθίσματα και οι κουρτίνες του αεροσκάφους.Εισπνοή καπνού: Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει επιβλαβή χημικά που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των καπνιστών και των μη καπνιστών.Ενοχλήσεις: Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να είναι ενοχλητικός για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης καπνίσει σε αεροσκάφος, το πλήρωμα καμπίνας θα του ζητήσει να σβήσει το τσιγάρο. Εάν ο επιβάτης αρνηθεί, μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις, όπως:

ΠροειδοποίησηΧρηματικό πρόστιμοΑπομάκρυνση από το αεροσκάφοςΑπαγόρευση πτήσεων με την αεροπορική εταιρεία.Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο επιβάτης μπορεί να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό