27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

«Ελεύθεροι» μην βιάζεστε να κάνετε σχέση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με μελέτη από το Ολλανδικό Διεπιστημονικό Δημογραφικό Ινστιτούτο, τα άτομα που είναι ελεύθερα σε μικρή ηλικία μπορεί να είναι πιο άτρωτα στην ερωτική απογοήτευση σε μελλοντικές φάσεις της ζωής τους σε σύγκριση με εκείνα που κάνουν σχέση μόλις ενηλικιωθούν.

Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν γενικότερα πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από τις ερωτικές τους σχέσεις και να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από την καθημερινή τους ζωή μετά το χωρισμό.

Στη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Marriage and», οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα για περίπου 1.000 άτομα σε βάθος 36 ετών.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, οι 190 ήταν γυναίκες και οι 151 άνδρες που δεν είχαν συνάψει σχέση αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν το σχολείο και οι υπόλοιποι (400 γυναίκες και 262 άνδρες) ήταν άτομα που συνδέθηκαν πολύ σύντομα με έναν σύντροφο ύστερα από την ενηλικίωσή τους .

Οι επιστήμονες εξέτασαν την ικανοποίηση των ατόμων από τη ζωή τους σε τρεις συγκεκριμένες περιόδους: κατά την αρχική τους συνύπαρξη με έναν σύντροφο, κατά τη διάρκεια του χωρισμού τους αλλά και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από αυτόν.

Οι γυναίκες που είχαν συνάψει σχέση σε μικρή ηλικία παρουσίασαν μειωμένη ικανοποίηση από τη ζωή τους στη φάση της ολοκλήρωσής της, μια απογοήτευση που τις ακολούθησε για χρονικό διάστημα 3 περίπου ετών.

Για τις γυναίκες που ήταν μετά το σχολείο ελεύθερες, υπήρξε επίσης μείωση στην ικανοποίηση τους από τη ζωή μετά τον πρώτο τους μεγάλο χωρισμό, με τη διαφορά ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια είχαν επανέλθει πλήρως.

Για τους άνδρες, τα αποτελέσματα ήταν κάπως διαφορετικά.

Οι άνδρες που είχαν σχέση στα 20, αισθάνθηκαν καλύτερα μετά το χωρισμό τους μέσα σε ένα χρόνο ενώ εκείνοι που ήταν ελεύθεροι σε αυτήν την ηλικία, με το ζόρι επηρεάστηκαν, παραμένοντας ικανοποιημένοι από τη ζωή τους αμέσως μετά τον πρώτο τους χωρισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό