18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα σχολεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνουν τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία.

Τελευταίο κρούσμα ήταν το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 20/2 σε σχολικό συγκρότημα στο Βόλο, όταν μαθητής πέρασε του γυμνασίου πέρασε τα όρια διαχωρισμού δύο σχολείων, με έναν άλλο μαθητή να ενημερώνει τον υποδιευθυντή του σχολείου για αυτήν την παραβίαση. Τότε το πρώτο παιδί εξοργίστηκε επειδή ο συμμαθητής του τον «κάρφωσε» και αποφάσισε να εκδικηθεί.

Με τη βοήθεια δύο εξωσχολικών, επίσης ανηλίκων, μπήκαν ανενόχλητοι στο προαύλιο και ξυλοκόπησαν τον άτυχο μαθητή αλλά και ένα άλλο παιδί που έσπευσε σε βοήθεια. Οι μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν συλληφθεί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ζήτησε από τους διευθυντές των δυο συστεγαζόμενων σχολείων να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις. Ήδη, κατέθεσαν στην αστυνομία οι διευθυντές των σχολείων, ενώ θα κληθούν και οι γονείς των μαθητών που τραυματίστηκαν.

Μιλώντας στο Action 24, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βόλου, Μαρία Γιαννουλή, σημείωσε: «είναι όλα ανησυχητικά όλα αυτά που συμβαίνουν». «Τα φαινόμενα αυτά αυξάνονται συνεχώς μετά την περίοδο του εγκλεισμού», τόνισε.

«Νομίζω είναι σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που θα πάρει το υπουργείο. Πρέπει όμως να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα σε εμάς και στο υπουργείο, για να υπάρξουν προτάσεις. Νομίζω ότι η κατάσταση μας έχει ξεφύγει», ανέφερε η Μαρία Γιαννουλή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό