20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν υποψήφιοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μπαίνουμε σε μια διαδικασία συνεδριακή. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε για τα πάντα, να πούμε αλήθειες, να κοιτάξουμε πραγματικότητα κατάματα και να πάρουμε αποφάσεις… Ναι, πιστεύω ότι θα βρεθούν στελέχη να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω κάποια πληροφορία αλλά είναι μία εκτίμηση. Προσωπικά εγώ δεν το σκέφτομαι αυτό, όχι. Θέλω να δω όλες τις υποψηφιότητες», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ξεκαθαρίζοντας μιλώντας για τις ραγδαίες εξελίξεις, που επιφέρει η ομιλία του Στέφανο Κασσελάκη στο συνέδριο.

Μιλώντας στο Attica TV, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι οδηγεί την κοινωνία σε «μεγάλα αδιέξοδα». «Αγρότες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτυρόντουσαν έντονα τους προηγούμενους μήνες, οι φοιτητές είναι στους δρόμους, η ακρίβεια τρώει την αγοραστική δύναμη των πολιτών», υπογράμμισε.  

Πιστεύω πρέπει να συζητήσουμε καταστατικά και προγραμματικά. Για μένα ποτέ το θέμα δεν είναι και δεν ήταν τα πρόσωπο αλλά οι πολιτικές, οι στρατηγικές. Με μια ανοιχτή διαδικασία, όπως σήμερα, θα υπάρξουν πολλοί που θα κάνουν το βήμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ηγεσίας, τον πρόεδρο ή την πρόεδρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο του κόμματος που τον καλώ να μετάσχει σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και της συμμετοχής. Πρέπει να πάμε κοντά στην κοινωνική μας βάση και να την επικαλούμαστε όχι στα λόγια αλλά στην πράξη» ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν υπάρχει μία ανοικτή διαδικασία, θα υπάρξουν πολλοί που θα κάνουν το βήμα. Όχι μονάχα για το ζήτημα ηγεσίας, αλλά και για τα όργανα του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ζωή μου, ο κριτής θα είναι για όλους μας οι ευρωεκλογές αλλά και οι εθνικές. Τα κόμματα όπως το δικό μας υπάρχουν για να εκφράζουν κοινωνικές ομάδες, να ανοίγουν δρόμους και να δίνουν κυβερνητική προοπτική», σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό