18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Εκρηκτική» κυριολεκτικά η εκτόξευση του σούπερ πυραύλου του Ελον Μασκ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγα 24ωρα μετά την αναβολή εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων της εκτόξευσης του πανίσχυρου πυραύλου της Space Χ που θα μετέφερε στο Διάστημα το διαστημικό σκάφος Starship η εταιρεία του Ελον Μασκ αποφάσισε να πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι την εκτόξευση. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε αλλά περίπου 4 λεπτά αργότερα δεν πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του σκάφους από τον πύραυλο με αποτέλεσμα ο πύραυλος να ανατιναχθεί.

Παρόλα αυτά η εταιρεία και ο Ελον Μασκ δηλώνουν ικανοποιημένοι αφού όπως λένε το βασικό ζητούμενο της δοκιμαστικής πτήσης ήταν να εκτοξευτεί ομαλά ο πύραυλος κάτι που τελικά συνέβη και η διαδικασία αποχωρισμού του σκάφους από αυτόν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια. Αν και ο πύραυλος είναι γνωστός ως Starship στη πραγματικότητα το όνομα αυτό ανήκει στο σκάφος και το τμήμα προώθησης του ονομάζεται Super Heavy το οποίο είναι ένας επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος. Η Space X είναι η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να δημιουργήσει αυτούς τους πυραύλους η χρήση των οποίων μειώνει κατακόρυφα το κόστος των εκτοξεύσεων και διαστημικών αποστολών γενικότερα με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.

Ο πύραυλος που ξεπερνά σε ύψος τα 120 μέτρα μπορεί να μεταφέρει φορτίο ως 150 τόνων σε τροχιά γύρω από τη Γη και 100 τόνων στη Σελήνη. Το Starship σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί επίσης να μεταφέρει 100 επιβάτες σε διάφορες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη αποικία στον Άρη χρησιμοποιώντας τον Starship, αποικία που θα αποτελείται από ένα εκατ. κατοίκους.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις του πυραύλου πολλές εξ αυτών αποτυχημένες και εκείνες που ήταν πετυχημένες ήταν σε ύψη εντός των γήινων ορίων. Αυτή τη φορά το σκάφος θα πραγματοποιούσε μια πτήση σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό