24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εκπληκτικός ο απολογισμός για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκπληκτικός ήταν ο απολογισμός για για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023, ανάμεσα σε 451 ομάδες από 90 χώρες, που φιλοξενήθηκε στον Παναμά, από τις 7 ως τις 9 Νοεμβρίου.

Το πρώτο μετάλλιο και την 3η θέση παγκοσμίως στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής κατέκτησε η ομάδα BitLab από την Καλαμάτα, έχοντας χάσει μόνο έναν αγώνα στην κατηγορία RoboSport δηλαδή διπλό τένις με ρομπότ.

Το 2ο χάλκινο μετάλλιο είναι στην κατηγορία Λυκείου, όπου η ομάδα Minders με το project Aquabyte ανέβηκε στο 3 ο σκαλί του βάθρου. H ιδέα του project είναι η φιλοξενία και επεξεργασία δεδομένων σε server farms στο βυθό της θάλασσας.

Στην ίδια κατηγορία Future Innovators Γυμνασίου, η ομάδα Smartbirds από την Πάτρα με το έργο «Hermes» κατετάγη 4η. Ο Ερμής είναι ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο μπορεί να επέμβει άμεσα σε περίπτωση βλάβης ενός υποθαλάσσιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου και να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δικτύου.

Παράλληλα, η ομάδα JoFre στη διαγωνιστική κατηγορία Robo Mission Λυκείου κατετάγη στην 8η θέση και αντίστοιχα η Θεσσαλική ομάδα Γυμνασίου Save Energy 17η ανάμεσα σε 94 ομάδες. Η Πατρινή ομάδα Δημοτικού κατέλαβε την 55η θέση ανάμεσα σε 83 ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας.

Ο Πρόεδρος της WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Η Ελλάδα έφτασε τα 9 μετάλλια συγκεντρωτικά στη μακροβιότερη Ολυμπιάδα ρομποτικής και το 2024 στην 20η World Robot Olympiad θα πετύχουμε διψήφιο αριθμό. Και όλα αυτά σε πείσμα των καιρών, χάρη στον WRO Hellas και στη συμμαχία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια: προπονητές, παιδιά & γονείς. Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και τους προπονητές τους.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό