16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2023 – Η ώρα των ψηφοδελτίων: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν εκκρεμότητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια τους σπεύδουν να κλείσουν, μέχρι την Παρασκευή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν κάποιες τελευταίες πινελιές που θα προστεθούν ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα,  στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες.  Από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ότι είναι πιθανό τα ψηφοδέλτια να ανακοινωθούν σήμερα και σε κάθε περίπτωση μέχρι την Παρασκευή.

Σε επίπεδο ονομάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις. Ένα ανοιχτό θέμα είναι το κατά πόσο, αν και δεν θεωρείται πολύ πιθανό, να συμπεριληφθεί τελικά στα ψηφοδέλτια ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία στην διατήρηση των δυνάμεων που είχε στις εκλογές του 2009 και έχει αναλάβει προσωπική δέσμευση για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.  Τα ψηφοδέλτια έχουν ανακοινωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους αλλά υπάρχει ένα  25% προς συμπλήρωση. 

Εκτός της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, ακούγονται τα ονόματα του Ευάγγελου Αντώναρου, που είχε αποκαλύψει το «Βήμα» αλλά και αυτά της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού, της Δώρας Τσαμπάζη, συζύγου του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά το Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποφασιστεί να συμμετάσχουν οι Πόπη Τσαπανίδου, Ευάγγελος Αποστολάκης και Όθωνας Ηλιόπουλος.

Περιοδείες και δράσεις πριν από το Πάσχα

Ο Πρωθυπουργός, που τις προηγούμενες ημέρες, επιχείρησε να μεταφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας, έχει σχεδιάσει ένα κύκλο περιοδειών που θα κλείσει με την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνονται περιοχές που η ΝΔ εμφανίζει αποσυσπείρωση των δυνάμεων της, όπως η Ήπειρος. Έμφαση δίδεται και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου στις οποίες το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει υστέρηση, όπως ο Δυτικός Τομέας της Β. Αθηνών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για τις Μεταφορές, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό