20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 130.000 είχαν ψηφίσει στις 20:00 – Παράταση μιας ώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην τελική ευθεία της βρίσκεται η εσωτερική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση την τελευταία πληροφόρηση από την Κουμουνδούρου, τα μέλη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που είχαν ψηφίσει ως τις 20:00 της Κυριακής έσπασαν το φράγμα των 130.000, φτάνοντας τις 132.000.

Μέσα σε μισή ώρα δηλαδή είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία περισσότερα από 2.000 άτομα με δικαίωμα ψήφου.

Αντίστοιχα περισσότερα από 120.000 ήταν τα μέλη που είχαν μεταβεί στα διάφορα εκλογικά κέντρα της επικράτειας έως τις 19:00.

Νωρίτερα είχε δοθεί η ενημέρωση ότι πάνω από 110.000 είχαν ψηφίσει έως τις 18:00. Καταγράφονταν δηλαδή 180 ψήφοι ανά λεπτό.

Αντίστοιχα μέχρι τις 17:00 είχαν προσέλθει στις κάλπες περίπου 105.000 μέλη, ενώ στον πρώτο γύρο και την ίδια ώρα είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία 98.000 μέλη. Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη τη στιγμή που την περασμένη Κυριακή και την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει περί τις 35.000.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το τελικό ύψος της συμμετοχής θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη.

Ήδη μάλιστα αποφασίστηκε η παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, κάτι που σημαίνει πως οι κάλπες θα κλείσουν οριστικά στις 21:00.

Στην Καισαριανή ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Το εκλογικό δικαίωμά του, άσκησε νωρίς το απόγευμα, στο κέντρο της Καισαριανής και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραδίδει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από 15 χρόνια.

Στη δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από την εσωκομματική πόλωση που αναπτύχθηκε μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και διεμήνυσε, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό, πως «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας είναι στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι». Διότι κατά τον κ. Τσίπρα αυτός είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου «να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διακυβέρνησης».

«Σήμερα τον λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες.

Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη.

Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα.

Γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης» ανέφερε συνολικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η καταγγελία Κασσελάκη

Όλα αυτά, βέβαια, εν μέσω μιας εξαιρετικά σοβαρής καταγγελίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο εκ των διεκδικητών του χρίσματος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του υποστήριξε πως εκατοντάδες νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή δεν ταυτοποιήθηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.

Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», έγραψε σχετικώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό