16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η τακτική Κασσελάκη, οι αιχμές Αχτσιόγλου και ο εμφύλιος για τον Τσίπρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την προσέλευση στη δεύτερη κάλπη και την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου το προεκλογικό κλίμα έχει παρουσιάσει ακραία πόλωση. Συντροφικά «μαχαιρώματα», ζυμώσεις για τις συμμαχίες τις τελευταίας στιγμής και «πηγαδάκια» πίσω από κλειστές πόρτες, συνθέτουν σκηνικό ολοκληρωτικής πολιτικής σύγκρουσης στην κούρσα για την νέα ηγεσία του κόμματος.

Οι δυο εναπομείναντες «μονομάχοι» της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής (24/9), Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου έχουν θέσει σε εφαρμογή την στρατηγική τους μετά και τα συμπεράσματα του πρώτου γύρου και τη σαρωτική επικράτηση του πρώτου. Οι  υποψήφιοι όσο περνούν οι ώρες πυκνώνουν τις παρεμβάσεις και τις εμφανίσεις τους με κοινό παρονομαστή το άνοιγμα σε καινούργιους ψηφοφόρους ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην τελική μάχη στο τέλος της εβδομάδας.

Η τακτική Κασσελάκη και τα «βέλη» Αχτσιόγλου

Άνοιγμα προς όλους, ακόμα και όσους τον κατακρίνουν πραγματοποιεί σε κάθε τοποθέτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα στην σύγχρονη Αριστερά, προκειμένου να ανατραπεί το σύστημα Μητσοτάκη. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους», είναι μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις του υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία προτάσσει «χέρι συντροφικότητας» και στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τον έχει επικρίνει για έλλειψη πολιτικού σχεδίου και εμπειρίας.  «Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την Κυριακή. Μαζί μας και η Έφη Αχτσιόγλου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες από την Χαλκίδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην κριτική που δέχεται περί αποπολιτικοποίησης της πολιτικής και έλλειψη πρότασης και σχεδίου, λέγοντας ότι «εγώ ο δήθεν κενός πολιτικά είμαι ο μόνος που κάνω προτάσεις». Παράλληλα, θέλοντας να δείξει ότι το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετικό σε περίπτωση που εκλεγεί την Κυριακή, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα μέλη του κόμματος «θα πάρουν στα χέρια τους το isyriza, που τώρα είναι κλειδωμένο στην Κουμουνδούρου» και θα κάνουν μαζί με την ηγεσία του κόμματος, αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να παράξει πολιτική».

Από την την άλλη πλευρά, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο προκειμένου να κερδηθεί η μάχη έναντι της δεξιάς, με την ίδια να κάνει λόγο για έλλειψη ενός τέτοιου σχεδίου από τον συνυποψήφιό της.

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική κάλπη και μιλάμε πλέον για δύο υποψηφίους. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει».

«Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία».

Εμφύλιος για την «υπονόμευση Τσίπρα»

Την ίδια ώρα σε τοξικό βαθμό έφτασε η πολιτική αντιπαράθεση μετά και τις αναφορές που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος έκανε λόγο για λάσπη στο πρόσωπό της ενώ όπως έγινε γνωστό απέστειλε και εξώδικο κατά μερίδας του Τύπου γι αυτές τις κατηγορίες. Η ίδια έκανε λόγο για συντονισμένες επιθέσεις εναντίον της από μηντιακά και σοσιαλμηντιακά κέντρα ζητώντας από τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει.

«Είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω, διότι οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου, διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ. Και μάλιστα μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία, αυτή της ανάδειξης του νέου προέδρου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του κόμματός μου.

Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μηντιακά και σοσιαλμηντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Έφη Αχτσιόγλου.

«Πιστεύω απόλυτα την Αχτσιόγλου»

«Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο», αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Στέφανος Κασσελάκης, προχωρώντας στην καταδίκη των όσων έχουν ειποθεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πιστεύει απόλυτα την Έφη Αχτσιόγλου μετά το εξώδικο που έστειλε η τελευταία για το «SMS στον Τσίπρα» ενώ αναφέρει ότι τη σέβεται και την τιμά, υπογραμμίζοντας πως «έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο».

Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 21, 2023

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα. Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη. Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο. Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα. Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις. Και να τις συντρίψω μία προς μία. Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρωτοκλασάτα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων καταγγελιών. Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποχρέωση να κάνει σχετική δήλωση μέχρι την Κυριακή. «Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και να μέχρι την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση, και όχι μέσω άλλων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει «κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν». Και να βγαίνει χθες διά του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει «σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε πως το κλίμα που υπάρχει στην παρούσα φάση, τον κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο για την επόμενη ημέρα. «Φοβάμαι για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της Έφης Αχτσιόγλου, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι  υπήρξαν πράγματι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπονόμευαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό