20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εκλάπη ο πηγαίος κώδικας των γραφικών του Xbox Series X Xbox Scarlet

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας χάκερ φαίνεται να έκλεψε τον πηγαίο κώδικα γραφικών του Xbox Series X και το κρατάει για να ζητήσει λίτρα.

Τα νέα έρχονται μέσω μιας ανάρτησης στον ιστότοπο της AMD, όπου η εταιρεία υλισμικού εξήγησε την κατάσταση. “Επικοινώνησε μαζί μας, κάποιος που ισχυρίστηκε ότι έχει δοκιμαστικά αρχεία που σχετίζονται με ένα υποσύνολο των τωρινών και μελλοντικών προϊόντων γραφικών μας”, αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το TorrentFreak, αυτά τα κλεμμένα δεδομένα βρέθηκαν σε ένα υπολογιστή που είχε καταστραφεί και περιλαμβάνει τον πηγαίο κώδικα για τις μεγάλες μονάδες GPU, Navi και Arden, της AMD. Το τελευταίο φημολογείται ότι είναι η GPU του Xbox Series X των 12 teraflop.

Τμήματα του κώδικα έχουν αναρτηθεί στο GitHub, ενώ φυσικά στη συνέχεια αφαιρέθηκαν. Ο χάκερ ζητά 100 εκατομμύρια δολάρια για τον κώδικα και απειλεί να αποκαλύψει το σύνολο των κλεμμένων δεδομένων αν δεν βρεθεί αγοραστής.

Το γεγονός ότι η AMD εξέδωσε μια ειδοποίηση καταστροφής του χώρου αποθήκευσης όπου βρίσκονταν τα δεδομένα στο DMCA υποδηλώνει ότι πρόκειται για νόμιμη παραβίαση. Αργότερα στην επίσημη δήλωση, η AMD κατέστησε σαφές ότι τα κλεμμένα δεδομένα “δεν είναι βασικά για την ανταγωνιστικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων γραφικών μας”.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αίτημα προς το DMCA μέσω του GitHub, όπου αναφέρεται ότι τα δεδομένα είχαν αντιγραφεί σε άλλους χώρους αποθήκευσης, πριν αφαιρεθεί το πρώτο μέρος τους από το διαδίκτυο.

Σε άλλα πιο ευχάριστα νέα, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο με τους συγκριτικούς πίνακες για το Xbox Series X και το Playstation 5.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό