22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για την άρνηση καθηγητών στις διαδικτυακές εξετάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια , η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης άνοιξε προκαταρκτική ποινική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις από την άρνηση καθηγητών του ΑΠΘ να κάνουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης αποφασίστηκε για την άρνηση των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) να προχωρήσουν σε διαδικτυακές εξετάσεις για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μιας και αρκετές είναι οι σχολές που τελούν υπό κατάληψη ως αντίδραση στην ίδρυση (μη κρατικών) πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ξεκινά προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων σχετικά με τους καθηγητές που αρνούνται τις εξετάσεις εξ αποστάσεως. Η εισαγγελική παρέμβαση προέκυψε ύστερα από απόφαση των εκπαιδευτικών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ οι οποίοι αναφέρουν ότι οι εξετάσεις με αυτό τον τρόπο δεν είναι αδιάβλητες

Η απόφαση:

H Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:

Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρούται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.

Ιωάννης Θ. Ρέκανος, ΚαθηγητήςΠρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό