22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εικόνες ντροπής: 82χρονος σε ξύλινη παράγκα μετά από έξωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, όπου ένας 82χρονος άνθρωπος με κινητικά προβλήματα κατέληξε στον δρόμο μέσα στο κρύο, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σπίτι του για τη διαδικασία της έξωσης.

Η περιπέτεια για τον ηλικιωμένο και τη σύζυγο του ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν, όταν ο γιός τους αναγκάστηκε να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο, στο οποίο μπήκαν εγγυητές, αδυνατώντας να το αποπληρώσουν.

Μάλιστα παρά τη προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου μέσω της οποίας δόθηκε παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έξωσης  με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και δικαστικού κλητήρα.

Οι χώροι του σπιτιού άδειασαν άρον-άρον και τα προσωπικά αντικείμενα του 82χρονου πετάχτηκαν στο πεζοδρόμιο, καθώς το σπίτι του είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο, και πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

 Έτσι στήθηκε ένα ξύλινο σπιτάκι έξω από το σπίτι, στο οποίο ο 82χρονος θα περάσει τις επόμενες μέρες και νύχτες, εμμένοντας στη θέση του ότι δεν φεύγει από την περιουσία του.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η οικογένειά του 82χρονου δίνει μάχη να αναστρέψει την απόφαση πλειστηριασμού που οδήγησε το σπίτι του στα χέρια νέου ιδιοκτήτη.

«Οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο»

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του 82χρονου ανάπηρου, Φώτης Μπαμπάνης, μιλώντας στο Open κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο καθώς η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και θα συζητηθούν τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε παρά το γεγονός ότι η κόρη του 82χρονου επέδειξε στους αστυνομικούς την προσωρινή διαταγή, εκείνοι την συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπαμπάνη, πρόκειται για ένα δάνειο της τάξης των 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιός του ηλικιωμένου. Κάποια στιγμή ο γιός του δεν μπορούσε να συνεχίσει να πληρώνει και το fund επέλεξε τον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχαν αποπληρωθεί τα 2/3 του δανείου και συγκεκριμένα 150.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό