20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εθνική, οικονομική και διπλωματική ισχύ από την ναυτιλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τρίπτυχο της προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στον τόπο, περιγράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργος Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  Με αφορμή τα μεγέθη που αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι η ναυτιλία, εκτός από βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, προσφέρει παράλληλα και εθνική, οικονομική και διπλωματική ισχύ».

«Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μέλλον της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο κ. υπουργός αναφέρει:

«Η Ετήσια Έκθεση 2022 – 23 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της Ελληνικής Ναυτιλίας και τον ηγετικό της ρόλο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας, με έναν στόλο 5.520 πλοίων. Η συνολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια κατά 50%.

Η συνολική συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία αγγίζει το 7% του ΑΕΠ. Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης, καθώς κατέχει το 60% του κοινοτικού στόλου, διασφαλίζοντας τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, της επισιτιστικής επάρκειας και της ενεργειακής αυτονομίας.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ναυτιλία των Ελλήνων παραμένει ηγέτιδα παγκοσμίως

εφοπλι

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού / Melina Travlos, η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Πράγματι, η Ελληνική Ναυτιλία δεν είναι μόνο φορέας οικονομικής ανάπτυξης. Είναι παράγοντας ασφάλειας, σταθερότητας και προοπτικής. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μέλλον της χώρας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό