15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εθελοντής καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησε σε ακόμα μία αποκάλυψη για έναν άνθρωπο που έχει κάνει καταγγελία στην κοινωνική κουζίνα, καθώς δέχτηκε απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος έχει κάνει καταγγελίες στα μέσα ενημέρωσης πως ο «Άλλος Άνθρωπος» και οι συνεργάτες του καταχράστηκαν δωρεές, ενώ πολλές φορές πήγαιναν με αυτές σε νυχτερινά κέντρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας έχει καταφύγει ήδη στις Αρχές, υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων, καθώς τα τηλεφωνήματα που δέχεται γίνονται από απόκρυψη.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που απειλεί τον 25χρονο.

Διενέργεια έρευνας αποφάσισε η εισαγγελία

Στο στόχαστρο ποινικής προκαταρκτικής έρευνας μπαίνει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», μετά από παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Αντώνη Ελευθεριάνου, με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό