16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΕΕ: «Λευκός καπνός» για το Μεταναστευτικό και το Ασυλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολιτική συμφωνία για το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το Ασυλο επετεύχθη πριν από λίγο έπειτα από ολονύκτιες διαβουλεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Κομισιόν.

Ειδικότερα, η ισπανική προεδρία αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ:

«Το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέτυχαν σημαντική πρόοδο στη μεταρρύθμιση για τη βελτίωση του συστήματος μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ. Επετεύχθη πολιτική συμφωνία για τους πέντε φακέλους του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο».

@eu2023es delivers 🤝@EUCouncil and @Europarl_EN reach breakthrough in the reform to improve the EU migration and asylum system.

A political agreement has been reached on the five files of the EU new Pact on Migration and Asylum.#EU2023ES pic.twitter.com/Fr70DGFZzM

— Presidencia española del Consejo de la UE (@eu2023es) December 20, 2023

«Χαιρετίζω την ιστορική συμφωνία για το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Συγχαρητήρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για τη συμφωνία επί της πρότασης-ορόσημο αυτής της εντολής» αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν με ειδική αναφορά στον Μαργαρίτη Σχοινά και την Ίλβα Γιόχανσον.

I welcome the historic agreement on the Pact on Migration and Asylum

Congratulations to the European Parliament and Council for agreeing on this landmark proposal of this mandate.

I thank @MargSchinas and @YlvaJohansson for their tireless efforts ↓

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 20, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό