25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΕΕ και Apple σε κρίσιμες συζητήσεις για το sideloading και όχι μόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εφαρμογή του περίφημου νομοσχεδίου Digital Markets Act της ΕΕ βρίσκεται λιγότερο από δύο μήνες μακριά, όπερ σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τους νέους κανόνες εάν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ μεγάλα πρόστιμα.

Ήδη η πλειοψηφία των εταιρειών έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, αλλά απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα των χρηστών από τις 6 Μαρτίου 2024 και έπειτα. Μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή του sideloading στις συσκευές της Apple, κάτι που ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μέχρι να αποφασίσει να  εμπλακεί η ΕΕ. Η Apple έχει ήδη συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα πρέπει να επιτρέψει το sideloading, όμως έχει ξεκαθαρίσει ταυτόχρονα πως αυτό θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, η επικεφαλής της ΕΕ για θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό, Margrethe Vestager, βρέθηκε στο Apple Park και συναντήθηκε με τον CEO της Apple, Tim Cook, με σκοπό να διευθετήσουν ορισμένες σημαντικές παραμέτρους εν όψει της εφαρμογής του DMA.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην Ευρωπαϊκή πολιτική περί ανταγωνισμού και την ψηφιακή ρύθμιση, με τη Vestager να αναφέρει σε ανάρτηση της στο X (πρώην Twitter) πως στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρέωση της Apple να επιτρέψει την εγκατάσταση third-party καταστημάτων εφαρμογών και το sideloading εφαρμογών. Επίσης συζήτησαν με τον Tim Cook ορισμένες από τις τρέχουσες έρευνες που εμπλέκουν την Apple, όπως για παράδειγμα την καταγγελία της Spotify κατά του Apple Music, αλλά η Vestager αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει μπροστά της μια σειρά σοβαρών ζητημάτων στην ΕΕ, όπως μια φορολογική υπόθεση ύψους €12 δισ. και το ενδεχόμενο να κλείσει μια συμφωνία ανοίγματος της τεχνολογίας NFC των iPhone σε υπηρεσίες πληρωμών των ανταγωνιστών της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό