22.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εδωσε στίγμα γιατην επόμενη μέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Εφη Αχτσιόγλου, παρουσία αρκετών στελεχών και προσώπων της νεότερης γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως του διδύμου που πρώτευσε στην Α’ Αθηνών (Νάσου Ηλιόπουλου και Δημήτρη Τζανακόπουλου), μίλησε για το στρατηγικό όραμα, για την ανάγκη της αυτοκριτικής και ουσιαστικά σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε σε μια Αριστερά που δεν πρέπει απλά και μόνο να γκρινιάζει, να παραπονιέται.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, ενός εκ των θεωρητικών του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Η Αριστερά ως σήμερον, ως αύριον και ως χθες – Ενα φάντασμα πλανιέται» (εκδόσεις Νήσος), υπήρξε ουσιαστικά μια προβολή από το μέλλον ενός κόμματος που στο παρόν περνάει μια υπαρξιακή κρίση.

Η αέναη πάλη μεταξύ κυβερνώσας και ριζοσπαστικής Αριστεράς, που επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φάνηκε έντονα, αναδείχθηκε στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, με την κυρία Αχτσιόγλου να δίνει το στίγμα της για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και να φωτίζει ένα τμήμα της αριστερής πλατφόρμας της.

Η δημοφιλής πρώην υπουργός έθεσε τα επίδικα της νέας εποχής, πολλά εκ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αξιολόγησε, καθώς ήταν απλά το «φάντασμα» των παλαιότερων χρόνων. Το είπε εύστοχα: «Το πνεύμα του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά μας κατατρέχει «ως φάντασμα» για τα λάθη και τις ολιγωρίες μας. Συμβάλλει συγχρόνως στην ανάγκη ο αναστοχασμός να μετατραπεί ταυτόχρονα σε δράση, όπως καλείται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα». Τα υπόλοιπα μετά τις 25 Ιουνίου, καθώς το ταμείο, κατά τον κ. Τσίπρα, τότε θα γίνει και ύστερα από συλλογικές διαδικασίες των οργάνων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό