18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εγκρίνει το πρώτο χάπι άμβλωσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο χάπι άμβλωσης στην χώρα ενέκρινε μια επιτροπή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των δικαιωμάτων. Ωστόσο, αυτό το βήμα έρχεται δεκαετίες μετά από άλλες χώρες.

Η επιτροπή φαρμάκων του υπουργείου χορήγησε την Παρασκευή έγκριση στο MeFeego Pack, ένα χάπι έκτρωσης που παρασκευάζεται από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Linepharma, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας.

Το υπουργείο είχε συνεδριάσει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο για να εξετάσει το φάρμακο, προτού ζητήσει από το κοινό να υποβάλει τις απόψεις του μέσω διαδικτυακής πύλης. Τώρα θα πάει στον υπουργό Υγείας για την τελική έγκριση.

Το φάρμακο αποτελείται από δύο τύπους χαπιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός εννέα εβδομάδων εγκυμοσύνης, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Σε μια κλινική δοκιμή στην Ιαπωνία, το 93% των συμμετεχόντων είχε πλήρη άμβλωση εντός 24 ωρών, ανέφερε το NHK.

Το φάρμακο συνδυάζει τη μιφεπριστόνη και τη μισοπροστόλη, τα οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο βασικών φαρμάκων του, ο οποίος περιγράφεται ως ασφαλές και αποτελεσματικό για τις εγκύους.

Μέχρι σήμερα, μόνο χειρουργική άμβλωση είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία με δύο μεθόδους: τη μέθοδο της απόξεσης και τη μέθοδο της εκκένωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό